Gerritschinkel.nl Columns & meer

14nov/110

Johan de musical

Men vindt het tegenwoordig nodig om overal een musical over te maken. Je kunt het niet zo gek verzinnen, er zal en moet een musical over komen. Phantom of the Opera, Miss Saigon, Tarzan, Soldaat van Oranje, Daddy Cool, Mama Mia, Zorro, Mary Poppins. Een musical over onze wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn. Er is zelfs een musical over de Watersnoodramp van 1953. Ik wacht nog op een musical over alle kabinetten Balkenende. Een avondvullend programma met hilarische scènes over al die LPF brekebenen. De return van Winnie de Jong , Hilbrand Nawijn, oud Gouwenaar Eduard Bomhoff en al die andere kermisgasten.

Ook de sportwereld komt aan bod. Was er in 1995 al een musical over de grootste Friese voetballer aller tijden, Abe Lenstra, in België zijn er plannen voor een komische musical over het leven van oud tennisster Justin Henin. Naar verluidt komt ook Ruud van Nistelrooij binnenkort aan de beurt. En deze week konden we van het opperhoofd van alle musicals Joop van den Ende horen dat er een musical over André Hazes in de maak is. “Zij gelooft in mij”. Zaterdag, na de moeizame overwinning van Gouda, dreunde het “Met bloed zweet en tranen” van de tribunes in het Groenhovenpark. Een musical over Hazes, ja dat is kaassie voor voetballers. Met in de hoofdrol natuurlijk Wilfred Genee.

Ik ben geen liefhebber van musicals, dat heeft u hopelijk wel begrepen, maar ik wil toch een lans breken voor de musical die alle musicals overbodig maakt. Nee, niet Mauro de musical of Berlusconi de musical. Nee, ik smeek om Johan de musical. Een musical over de grote roerganger Johan Cruijff, die als het er op aan komt het roer niet in handen wil nemen en allerlei uitvluchten verzint om het zinkende schip te verlaten. Ik zie het al voor me. De wereldpremière in Carré. Een koninklijke voetbalmusical met een keur aan sterren. Jack van Gelder als opperstalmeester. Jaap de Groot, Frits Barend en Johan Derksen als lakeien. Jan Mulder als de nar. Marco van Basten en Dennis Bergkamp als koorknapen. En als verrassing Guus Hiddink als de boze wolf. Heerlijk, nu nog even iemand vinden die het idee verder uitwerkt en er geld in wil steken. Misschien iets voor Johan Derksen. Toch een goede besteding voor de poen die hij krijgt voor zijn commercial voor de Nederlandse Energie Maatschappij. Ik zeg DOEN!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.