Gerritschinkel.nl Columns & meer

5sep/110

Hoogmis

Veel clubmanagers liggen nog aan de monitor. Penningmeesters maken likkebaardend hun verlies- en winstrekening op. Trainers slaken een zucht van verlichting of verkeren nog steeds in de zevende hemel. De voetbalwereld is weer een beetje tot rust gekomen. Het beruchte Transferwindow is weer met een klap dichtgegooid. In december volgt een herkansing. Er zijn weer miljoenen euro’s over de toonbank gegaan. Wat een toestand.  De niet sportliefhebber weet niet wat er allemaal gebeurt en ik kan me dat heel goed voorstellen. Henk en Ingrid zullen wellicht ook verbaasd hun wenkbrauwen fronsen. Maar diezelfde Henk en Ingrid zitten vaak op de tribune van hun favoriete voetbalclub. En dat mag natuurlijk. Helemaal niets mis mee. Lang leve het heilige monster dat voetbal heet. De hoogmis kan weer beginnen.

Over hoogmis gesproken. Afgelopen weekend begon de voetbalcompetitie voor de amateur-voetballers ook weer. Oké, de topklasse was al begonnen, maar daar hebben we in Gouda nog geen last van. “Jammer” zullen sommigen zeggen. “Gelukkig niet” volgens anderen. Jodan Boys had een primeur. Voor het eerst in hun hoofdklassen-bestaan werd de competitie met drie punten begonnen. De wedstrijd tegen het ambitieuze Voorschoten ’97 werd met 1-0 gewonnen. Daar is alles mee gezegd, maar de doelpunten tellen. De verloren zoon Sander van Gool liep tegen een bal aan en werd de matchwinner. Hij heet voortaan weer Sander van Goal. Voor de andere Goudse zaterdagvoetballers was het ook een lekker begin. Gouda veegde de vloer aan met RAS en GSV vierde zijn première ook met een overwinning.

Over premières gesproken. Ik was benieuwd hoe DONK zijn allereerste optreden in de 2e klasse zou beleven en ik toog zondag naar Den Haag, waar het beroemde Wilhelmus tegenstander was. De club waar ooit de latere wereldkampioen afkoopsom Aad de Mos de scepter zwaaide. Wilhelmus, vernoemd naar oprichter Monseigneur Wilhelmus Van Stee. En DONK ook al opgericht door een katholieke geestelijke, pater van der Donk. Kortom een katholiek treffen op sportpark Westvliet. Het werd geen hoogmis, maar er viel het nodige te beleven. DONK nam verrassend een voorsprong, maar uiteindelijk waren in de 2e helft vijf minuten genoeg om de donkianen als koorknapen het Haagse bos in te sturen. Scheidsrechter Bongers voelde zich duidelijk geroepen om als hogepriester op te treden met zijn negen gele en twee rode kaarten. DONK moest de miskelk tot het bittere einde leegdrinken. Jammer, maar helaas. De competitie is begonnen.

Reacties (0) Trackbacks (0)
  1. Was een leuk eerste weekend van de competitie zo (beetje warm op zaterdag en jammer van het verlies van DONK op zondag).
    Hopelijk komend weekend weer!


Leave a comment

Nog geen trackbacks.