Gerritschinkel.nl Columns & meer

29aug/110

Goud van oud

“Wat zijn we ver gekomen met twee linker handen”. Een groot spandoek met deze tekst hing zaterdagmiddag prominent in zwembad De Tobbe. Een paar honderd waterpololiefhebbers konden nog één keer twee Goudse waterpolokanjers aan het werk te zien. Daniëlle de Bruijn en Arno Havenga gaan met pensioen, althans wat betreft topwaterpolo. Een keur aan oud internationals maakte hun opwachting. Toppers van de Olympische Spelen van 2000 in Sidney en natuurlijk de gouden equipe van Beijing van 2008 waar Daantje haar naam voor eeuwig vestigde. En Arno, de aanvoerder van GZC DONK met maar liefst drie landstitels en drie bekers de afgelopen vijf jaar. Het zal wennen zijn voor de Goudse fans om deze kanjers niet meer wekelijks triomfen te zien vieren. Maar het nieuwe talent staat te trappelen om de fakkel over te nemen.

Over goud van oud gesproken, vrijdagavond was ik bij GSV voor de benefietwedstrijd voor de op 15 juli op 4 jarige leeftijd overleden Valerie Versloot. Organisator Karim Scharleman had Oud FC Utrecht uitgenodigd. Sommige supporters hoorde je denken “wie is dat ook al weer”, maar de oude garde uit de Domstad liet een paar prachtige staaltjes voetbal zien. Clubicoon Jean Paul de Jong tikte alsof hij nooit anders doet. Eric Willaarts scoorde drie keer. Michael Mols kan volgens mij bij menig amateurclub nog wekelijks uitblinken. Edwin de Kruijff en Ton de Kruijk, namen die de oudere voetballiefhebber als muziek in de oren klinken. En als klap op de vuurpijl natuurlijk Mister Utrecht, Leo van Veen. Eén bonk routine, waar het spelplezier nog van af spat. Ook na afloop van de wedstrijd bij een hapje en een drankje.

GSV, aangevuld met een paar gastspelers van SV Gouda, verloor uiteindelijk met 5-4, maar trainer Theo van Eck was na afloop erg verguld met de complimenten van de Utrechtse trainer Eddy Overweg. GSV mocht inderdaad met opgeheven hoofd van het veld lopen. In het nieuwe voetbalseizoen, dat a.s. zaterdag begint, zou het zo maar kunnen dat GSV de smaakmaker wordt van de 4e klasse B. Want wat de pupillen van van Eck lieten zien belooft veel. Jonge spelers, die fris van de lever spelen. Om nog maar te zwijgen van die sluwe ouwe vos Chris Langeveld. Hij passeerde doelman Kees van Laaren twee keer en ik durf er een maandsalaris onder te verwedden dat dit niet zijn laatste doelpunten zullen zijn.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.