Gerritschinkel.nl Columns & meer

12dec/230

Bob Corritore & Friends – Somebody put bad luck on me

Bob Corritore (27 september 1956, Chicago, Illinois) is een Amerikaans bluesharmonicaspeler, producer, radiopresentator en eigenaar van The Rhythm Room, een muziekcentrum in Phoenix, Arizona. Zijn liefde voor bluesmuziek begint als hij op 12-jarige leeftijd Muddy Waters op de radio hoort. Van zijn jongere broer krijgt hij kort daarna zijn eerste mondharmonica. Bob gaat bluesconcerten bijwonen en op Maxwell Street ziet hij de bekende bluesharmonicaspelers Big Walter Horton en Big John Wrencher optreden en komt hij ook in aanraking met Junior Wells. In 1981 verhuist hij naar Phoenix, Arizona waar hij optreedt met o.a. Louisiana Red. In 1984 begint hij met zijn blues radioshow en in 1991 opende The Rhythm Room, de bekende blues- en roots concertclub. Zijn debuutalbum All-star blues sessions komt in 1999 uit. De afgelopen jaren heeft Bob Corritore diverse albums uitgebracht in de serie From the Vaults, een serie met historische opnamen van grote bluesartiesten.

In september jl. verscheen het album Somebody put bad luck on me. Op dit album staan nieuwe opnamen van Bob Corritore met een groot aantal vrienden van hem en de beste hedendaagse bluesartiesten in de VS.

Het album opent spetterend met A.C. Reed’s This little voice met John Primer zang en gitaar, Anthony Geraci op piano en de scheurende mondharp van Corritore. Thornetta Davis is de vocaliste op het lekker rockende met sprankelende pianoklanken van David Keys versierde I need a whole lotta lovin’. Intens is de zang van Johnny Rawls in de fraaie soulballad Midnight love met Shea Marshall op orgel. Oscar Wilson is de soulvolle zanger in het titelnummer Somebody put bad luck on me, met een gitaarsolo van Jimi ‘Primetime’ Smith en een vette mondharpsolo. Intens is de zang van good old Bobby Rush in I’m good as gone. In Stranded neemt Carl Weathersby zang en gitaar voor zijn rekening en is pianist Anthony Geraci weer te horen en verder weer een overvette mondharpsolo. Smekend is de zang van Thornetta Davis in de ballad Remember me met Johnny Burgin op gitaar en David Keys op piano. De zang van Tia Carroll is gloedvol in Willie Dixon’s I want to be loved. Eugine ‘Hideaway’ Bridges maakt met zijn soepele zang en gitaar een feest van If you don’t want to love me. Sugarray Rayford zingt op Goin’ fishin’ met gruizig gitaarwerk van Kid Ramos en Johnny Mann en een huilende mondharp. Zanger-gitarist Lurrie Bell is fraai in Act like you love me van Jimmy Rogers. Francis Reed is vocaliste in het gospelachtige Draw me closer. Smith is de leadzanger op het rockende Tough enough. Johnny Rapp speelt gitaar. Geraci en Weathersby zijn weer te horen in I don’t know van Sonny Boy Williamson. Uiteraard kan hier een vlammende mondharp niet ontbreken. In het van BB King bekende Help the poor is Diunna Greenleef de ‘smekende’ zangeres. Doug James speelt saxofoon, Jeff ‘Doc’ Chandonhouse trompet en Fred Kaplan orgel en piano. Het album wordt in  stijl afgesloten met de bijna 8 minuten lange slowblues Let me find out your name met zang van Willie Buck, gitaarwerk van Billy Flyn en met Ben Levin op piano. En natuurlijk Bob Corritore op mondharp.

Conclusie: Somebody put bad luck on me  is een meesterwerk.

Tracks cd:

 1. This little voice (feat. John Primer)
 2. I need a whole lotta lovin’ (feat. Thornetta Davis)
 3. Midnight love (feat. Johnny Rawls)
 4. Somebody put bad luck on me (feat. Oscar Wilson)
 5. I’m good as gone (feat. Bobby Rush)
 6. Stranded (feat. Carl Weathersby)
 7. Remember me (feat. Thornetta Davis)
 8. I want to be loved (feat. Tia Carroll)
 9. If you don’t want to love me (feat. Eugene ‘Hideaway’ Bridges)
 10. Goin’ fishin’(feat. Sugarray Rayford)
 11. Act like you love me (feat. Lurrie Bell)
 12. Draw me closer (feat. Francine Reed)
 13. Tough enough (Jimi ‘Primetime’ Smith)
 14. I don’t know (feat. Carl Weathersby)
 15. Help the poor (feat. Diunna Greenleef)
 16. Let me find out your name (feat. Willie Buck)

Line-up:

 • Bob Corritore – mondharmonica (all tracks)
 • Bob Stroger – bas (track 1,2,4,6,7,14,16)
 • Wes Starr – drums (track 1,2,4,6,7,14,16)
 • Jimi “Primetime” Smith – gitaar (track 1,2,3,4,5,6,9,12,13,14,15,16), zang (track 13)
 • Anthony Geraci – piano (track 1,6,14)
 • John Primer – zang en gitaar (track 1)
 • Johnny Burgin – gitaar (track 2,7)
 • David Keyes – piano (track 2,7)
 • James “Jamalot” Anderson – percussie (track 2,7)
 • Thornetta Davis – zang (track 2,7)
 • Yahni Riley – bas (track 3,13)
 • Brian Fahey – drums (track 3,9,11,13)
 • Shea Marshall – orgel (track 3)
 • Doug James – saxofoon (track 3,15)
 • Johnny Rawls – zang, gitaar, backing vocals (track 3)
 • Billy Flynn – gitaar (track 4)
 • Ben Levin – piano (track 5,16)
 • Oscar Wilson – zang (track 4)
 • Steve Ferrone – drums (track 5)
 • Dexter Allen – gitaar (track 5)
 • Bobby Rush – zang (track 5)
 • Carl Weathersby – zang, gitaar (track 6,14)
 • Kedar Roy – bas (track 8)
 • June Core – drums (track 8)
 • Sid Morris – piano (track 8)
 • Tia Carroll – zang (track 8)
 • Mike King – bas (track 9)
 • Eugene Bridges – zang, gitaar (track 9)
 • Bill Stuve – bas (track 10,12)
 • Stephen Hodges – drums (track 10,12)
 • Johnny Mann – gitaar (track 10)
 • Kid Ramos – gitaar (track 10,12)
 • Sugarray Rayford – zang (track 10)
 • Troy Sandow – bas (track 11,15)
 • Bob Margolin – gitaar (track 11)
 • Lurrie Bell – zang, gitaar (track 11)
 • Francine Reed – zang (track 12)
 • Diamond Porter en Eboni McDonald – backing vocals (track 12)
 • Johnny Rapp – gitaar (track 13)
 • John Herrera en John Wroble – handclaps (track 13)
 • Andrew Guterman – drums (track 15)
 • Fred Kaplan – piano, orgel (track 15)
 • Jeff “Doc” Chandonhouse – trompet (track 15)
 • Diunne Greenleaf – zang (track 15)
 • Willie Buck – zang (track 16)
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.