Gerritschinkel.nl Columns & meer

13dec/230

Winterstop

‘En laat het dan maar gaan vriezen’. Met deze zin eindigde ik mijn vorige sportcolumn. Nu had ik niet verwacht dat de weergoden mijn wens onmiddellijk al zouden inwilligen, maar wat niet is kan uiteraard snel komen. Voor Evert van Benthem is het duidelijk. ‘Ja, de Elfstedentocht gaat er komen. Absoluut. Geen twijfel mogelijk’ aldus de tweevoudig oud-winnaar zaterdag in Leeuwarden. De wens is de vader van de gedachte zullen we maar zeggen.

Ondanks dat het nog niet vriest raken we toch in winterse sferen. De Noorse kerstboom staat inmiddels in volle glorie op de Goudse Markt. De 68e editie van Gouda bij Kaarslicht brengt  weer een mooi programma en vanaf 20 december kan er weer geschaatst worden rondom het oude stadhuis op de unieke ijsbaan. Volop winterse ijspret. Met de winterse schaatstaferelen die te zien zijn op de prachtige schilderijen van Hendrick Avercamp in gedachten dromen van schaatstochten op de Reeuwijkse Plassen en poldertochten in de Krimpenerwaard. Ouderwetse koek- en zopiekramen met warme chocolademerk, snert, glühwein en gevulde koeken.     

Voor de meeste sporters is de winterstop aangebroken. De voetballers van DONK en ONA, maar ook die van De Jodan Boys, gaan met een goed gevoel de winterstop in. Voor Olympia en Gouda geldt dit helaas niet. Voor hen eindigt 2023 in mineur. De komende weken onder de kerstboom de scherven bij elkaar rapen om vanaf 20 januari 2024 te gaan proberen het tij te keren. Het verloren gegane terrein zal vrees ik dit seizoen niet kunnen worden heroverd, maar een tweede achtereenvolgende afdaling naar een lager niveau is iets om van te gruwelen.

Het kalenderjaar 2023 was sportief een jaar van ups en downs, van hoogte- en dieptepunten, van vreugde en verdriet. Ik heb hierboven al in het kort het Goudse voetbal doorgenomen, maar er is gelukkig meer dan voetbal. De komende weken ga ik op mijn gemak nog eens de prestaties in het Goudse sportjaar 2023 op een rijtje zetten. Helaas is er dit jaar geen Gouds Sportgala, maar de topsporters mogen zeker in het zonnetje worden gezet.

   

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.