Gerritschinkel.nl Columns & meer

9dec/230

Afton Wolfe – The harvest

Afton Wolfe is geboren in McComb, Mississippi, en groeit op in Meridian, Hattiesburg en Greenville, Mississippi. Wolfe woont sinds 2003 in Nashville, Tennessee. Zijn inspiratiebronnen zijn o.a. Leonard Cohen, Elvis Costello en Tom Waits. Wolfe’s debuutalbum Kings for sale, verschijnt in 2021.

Eerder dit jaar bracht Wolfe een mini cd uit, getiteld Twenty-Three en medio november kwam er weer nieuw werk van hem uit. Dit album The harvest telt slechts zeven nummers en is geproduceerd door Doc Sarlo. Alle nummers zijn geschreven door zijn schoonvader L.H. Halliburton, een gevierde en gerenommeerde songwriter uit Nashville, Tennessee.

Het album opent met het titelnummer Harvest, een melodieuze uptempo song met akoestische gitaar en mondharp. Door de fluitsolo’s van Seth Fox roept het nummer duidelijk herinneringen op aan de countryrock van de 70’s van b.v. The Marshall Tucker Band. New Orleans going down is een stevige bluesy song met mondharpsolo’s en de gruizige schuurpapieren zang van Wolfe over de rampzalige overstromingen die New Orleans in de loop der jaren hebben getroffen. Lost prayers is een mooie ballad met akoestische gitaar, piano, viool en fraaie harmonieën. Ik herken ook de stijl van Waylon Jennings. Hello. Mr. Wolfe is een mysterieus en merkwaardig nummer met soms vreemde percussie. De ‘gesproken’ zang doet me sterk denken aan Leonard Cohen. De felle gitaren, piano, de strakke ritmesectie en de sterke zang maken van Til the river no longer flows een stevige blues. Mississippi is lekkere R&B. Het slotnummer Here to stay heeft met zang en piano een groot Tom Waits gehalte.    

Conclusie: Je moet The harvest een paar keer draaien en dan is het best een aardig album.

Tracks cd:

 1. Harvest
 2. New Orleans going down
 3. Lost prayers
 4. Hello, Mr. Wolf
 5. Til the river no longer flows
 6. Mississippi
 7. Here to stay

Line-up:

 • Afton Wolfe – zang, gitaar
 • Robin Wolfe – zang
 • Seth Fox – fluit, saxofoon
 • Ditch Kurtz – pedal steel
 • Madison George – drums
 • Erik Mendez – bas
 • Ilya Portnov – mondharmonica
 • Anthony Saddic – keys
 • Mark Robinson – gitaar
 • Anna Eyink – viool
 • Courtney Santana – zang
 • Will Hammond – elektrische gitaar
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.