Gerritschinkel.nl Columns & meer

8dec/230

December

Je kon er op wachten toen afgelopen week de weermannen en weervrouwen ineens het woord ‘vorst’ lieten vallen. IJsmeesters in het land schrokken wakker en gingen rap aan het werk om een stuk land van een zeer dun laagje water te voorzien. Wie zou de race om de eerste marathontocht op natuurijs dit jaar winnen? Zoals elk jaar werd ook nu Erben Wennemars weer opgetrommeld om zijn ‘ijswijsheid’ te berde te brengen. De rayonhoofden in Friesland bleven stil want zij weten wel beter. ‘It ken net’ zeggen ze bij de Koninklijke Vereniging de Friesche Elfsteden en de Beerenburg blijft voorlopig onaangeroerd. En het is maar de vraag of we de verlossende mededeling ‘it giet oan’ ooit nog zullen horen.

Ook in Gouda had het een beetje gevroren. Op de sloten lag een zeer dun laagje ijs. Eenden en waterhoentjes hadden de euvele moed om het ijs te testen en stonden wat onwennig te kijken. Maar verder was het stil, heel stil. Geen ijspret dus in het eerste weekend van december.

Of het aan het weer lag weet ik niet, maar de resultaten van de Goudse voetbalclubs waren afgelopen zaterdag dramatisch. DONK en ONA waren vorige week koploper geworden, maar leden nu allebei een nederlaag en vielen van hun troon. Olympia leed de 6e nederlaag en Gouda ging zelfs voor de 8e keer onderuit. Alleen Jodan Boys richtte zich op na twee achtereenvolgende nederlagen en sleepte drie punten binnen.

Voorlopig is december nog geen feestmaand voor het Goudse voetbal. Bij Jodan Boys kijkt men al verlangend uit naar de winterstop en dat zal bij de andere Goudse clubs denk ik niet anders zijn. Komende zaterdag staat de laatste reguliere speelronde op de wedstrijdkalender.

Bij winst op Argon blijft Jodan Boys in de top meedraaien. Voor DONK en ONA een kans om de koppositie te heroveren. Olympia kan in Oudewater meer afstand nemen van de laatste twee plaatsen. Voor Gouda de kans om op de valreep toch nog het zoet van de overwinning kunnen smaken. En laat het dan maar gaan vriezen!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.