Gerritschinkel.nl Columns & meer

14okt/220

Bob Corritore & Friends – You shocked me

Bob Corritore (27 september 1956, Chicago, Illinois) is een Amerikaans bluesharmonicaspeler, producer, radiopresentator en eigenaar van The Rhythm Room, een muziekcentrum in Phoenix, Arizona. Als hij op 12-jarige leeftijd Muddy Waters op de radio hoort is zijn liefde voor de blues geboren. Van zijn jongere broer krijgt hij kort daarna zijn eerste mondharmonica. Bob gaat bluesconcerten bijwonen en op Maxwell Street ziet hij o.a. de bekende bluesharmonicaspelers Big Walter Horton en Big John Wrencher optreden en komt hij ook in aanraking met Junior Wells. In 1981 verhuist hij naar Phoenix, Arizona waar hij optreedt met o.a. Louisiana Red. In 1984 begint hij met zijn blues radioshow en in 1991 opende The Rhythm Room, de bekende blues- en roots concertclub. Zijn debuutalbum All-star blues sessions komt in 1999 uit.

Vorige maand verscheen You shocked me, het nieuwe album van Bob Corritore& Friends. Dit album werd gedurende 12 sessies tussen 2018 en 2022 opgenomen met een all-star band in Tempest Recording in Tempe, Arizona.

Het openingsnummer Hiding place is een lekkere binnenkomer. Een huilende mondharp, een tinkelende piano van Anthony Geraci en zang en gitaar van John Primer die dit nummer ook schreef. Alabama Mike is de uitbundige vocalist in het rauwe Squeeze me baby van Eddie Burns, met een gruizige gitaar van Bob Margolin. Intens is de zang van Diunna Greenleaf in Tiny Topsy’s You shocked me. De gitaristen Margolin en L.A. Jones gaan er fors tegenaan. In de soulblues The world’s in a bad situation is Johnny Rawls de leadvocalist en in de slowblues Somebody stole my love from me is Alabama Mike weer de zanger. In de uptempo Jimmy Dawkins song Blinded is Jimi ‘Primetime’ Smith op gitaar en zang te horen. Kid Ramos en Johnny Main zijn de gitaristen op Josephine met zang van Sugaray Rayford. Fenomenaal is bovendien weer de geweldige mondharp van Corritore. In de slowblues Blue blue water van Jimmy Reed is Oscar Wilson de gastvocalist met zijn soulvolle zang en in het uptempo Train fare van Little Walter neemt Bob Stroger de vocalen voor zijn rekening. Opwindend is daarna de zang van Francine Reed in het door Corritore geschreven Don’t need your permission. Kid Ramos en Johnny Main gaan er gitaristisch weer tegenaan samen met de strakke ritmesectie en de huilende mondharp van Corritore. Willie Buck is de leadvocalist in de vette Chicago bluesballad That ain’t enough. Jimi Smith is de zanger en gitarist in de uptempo bluesrocker Soul food, met backing vocals van Celia King en een spetterende saxsolo van Doug James. Back to the crossroads van Howlin’ Wolf is een bluesballad met zang en gitaar van Bill Perry. Alabama Mike draaft vocaal weer op in de jumpblues Work to be done. Explosief is de zang van Diunna Greenleaf in de shuffle Sunny day friends met een verpletterende mondharp en een hamerende piano van Fred Kaplan. Het slotnummer Blues for hippies, een song van pianist Otis Spann, is een feest met de doordringende zang van Alabama Mike, de tinkelende piano van Kaplan en uiteraard de scheurende mondharp van Bob Corritore.       

Conclusie: Op You shocked me is het ruim een uur volop genieten. Bob Corritore & Friends leveren een staaltje Chicago blues van de bovenste plank.

Tracks cd:

 1. Hiding place
 2. Squeeze me baby
 3. You shocked me
 4. The world’s in a bad situation
 5. Somebody stole my love from me
 6. Blinded
 7. Josephine
 8. Blue blue water
 9. Train fare
 10. Don’t need your permission
 11. That ain’t enough
 12. Soul food
 13. Back to the crossroads
 14. Work to be done
 15. Sunny day friends
 16. Blues for hippies

Line-up

 • Bob Corritore – mondharmonica
 • Alabama Mike – zang (track 2,5,14,16)
 • John Primer – zang, gitaar (track 1)
 • Diunna Greenleaf – zang (track 3,15)
 • Johnny Rawls – zang, gitaar (track 4)
 • Sugaray Rayford – zang (track 7)
 • Willie Buck – zang (track 11)
 • Oscar Wilson – zang (track 8)
 • Francine Reed – zang (track 10)
 • Bill Perry – zang, gitaar (track 13)
 • Bob Stroger – zang (track 9), bas (track 1,5,9,11,14,16)
 • Bob Margolin – gitaar (track 2,3,5,9,11,14)
 • Jimi ‘Primetime’ Smith – zang (track 6,12), gitaar (track 1,4,5,6,8,9,11,12,14,15,16)
 • Kid Ramos – gitaar (track 7,10)
 • Johnny Main – gitaar (track 7,10)
 • L.A. Jones – gitaar (track 3)
 • Patrick Skug – ritme gitaar (track 6,8)
 • Johnny Rapp – gitaar (track 12,16), lap steel (track 15)
 • Doug James – saxofoon (track 4,12,14)
 • Fred Kaplan – piano (track 5,14,15,16)
 • Ben Levin – piano (track 3,9,11)
 • Anthony Geraci – piano (track 1)
 • Shea Marshall – orgel (track 4,6,12)
 • Tony Tomlinson – bas (track 6,8)
 • Yahni Riley – bas (track 4,12)
 • Adrianna Maria – bas (track 3)
 • Mike Hightower – bas (track 16)
 • Blake Watson – bas (track 7)
 • Shy Perrry – keyboard , bas (track 13)
 • Wes Starr – drums (track 1,2,3,5,9,11,14)
 • Allan West -  drums (track 6,8,)
 • Marty Dodson – drums (track 7)
 • Brian Fahey – drums (track 4,10,12,13,16)
 • Andrew Guterman – drums (track 15)
 • Celia King – backing vocals (track 4,12)
 • Eboni McDonald – backing vocals (track 4,12)
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.