Gerritschinkel.nl Columns & meer

27sep/210

Afscheidstoernee

Het rijtje wordt langer en langer. Een greep uit de oogst van de laatste weken: Full Speed, Laakkwartier, Wippolder, Concordia, Spartaan ’20, FC IJsselmonde, Slikkerveer, RKDEO, AVV Alphen. Sommige van deze voetbalclubs spelen al meer dan een eeuw op zondag. Maar volgend jaar is dat afgelopen. Aan het eind van dit net begonnen voetbalseizoen stappen al die clubs over naar het zaterdagvoetbal.

Afgelopen week heeft ook Olympia besloten dat het standaardteam vanaf seizoen 2022-2023 ’s-zondags ook niet meer aan de Bodegraafseweg is te bewonderen. En daarmee is de uittocht nog niet teneinde, want DONK, RVC ’33 en ESTO gaan deze week ook officieel aangeven dat ze het zondagvoetbal gaan verlaten. Uiterlijk 30 september a.s. moeten clubs aangeven of ze naar het zaterdagvoetbal willen overstappen. Als ze tenminste gebruik willen maken van het aanbod van de KNVB om horizontaal over te stappen.

Vrijwel alle clubs die willen overstappen doen dat met pijn in hun hart. Maar de spoeling wordt op zondag wel erg dun en de verre reizen vormen ook een steeds groter struikelblok. Supporters zien dan liever streek- en stadsderby’s.  

Olympia en DONK en nog een hele reeks andere clubs zijn op 26 september dus begonnen aan hun lange zondagse afscheidstournee.

U mist in dit rijtje wellicht ONA. Ik heb begrepen dat ONA pas in december haar leden gaat vragen of ook zij willen overstappen naar het zaterdagvoetbal. Horizontale overgang is er dan helaas niet bij en ONA zal, als men in december besluit ook te kiezen voor zaterdagvoetbal, in de kelder van het zaterdagvoetbal moeten beginnen. En als het tegenzit is dat dan de 5e klasse. Hopelijk krijgt ONA geen spijt dat ze het voorbeeld van hun zusterverenigingen Olympia en DONK niet hebben gevolgd.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.