Gerritschinkel.nl Columns & meer

31jul/200

Lynn Miles – We’ll look for stars

De Canadese singer-songwriter Lynn Miles (29 september 1958 Cowansville, Quebec) leert tijdens haar schooltijd viool, gitaar, piano en fluit spelen. Ze studeert zang, klassieke muziekgeschiedenis en muziektheorie aan de Carleton Universiteit in Ottawa. In 1987 maakt ze haar eerste demo (cassette) met negen eigen nummers. Haar eerste officiële soloalbum Chalk this one up to the moon verschijnt in 1991. Miles verhuist in haar carrière een aantal keer om via Los Angeles, Nashville, Tennessee, en Austin, Texas, uiteindelijk toch weer terug te keren naar Canada, naar Ottawa. Zij wint meerdere awards (songwriter of the year, Juno award). Met de Canadese singer-songwriter Lynn Hanson vormt Miles het folkduo The Lynnes. Van dit duo komt in 2018 hun debuutalbum Heartbreak song for the radio uit.

Begin deze maand verscheen We’ll look for stars, het nieuwe soloalbum van Lynn Miles, met louter eigen composities. Zij produceerde samen met Dave Draves het album.

Het album opent met het titelnummer en het eerder op single uitgebrachte We’ll look for stars, een prachtig gezongen pianoballad. Ook The saddest song I ever wrote is een ballad met aparte gitaarbegeleiding. Daarna gaat het tempo omhoog in A heart can only take so much, een echt bandnummer met een fraaie weissenbornsolo van Greg Leisz en heerlijke harmonieën van Rebecca Campbell. In de walz Merle brengt Miles een mooie ode aan de in 2016 overleden legendarische Merle Haggard. Restless is weer uptempo, met uitbundige zang en Greg Leisz nu op pedal steel. Miles wordt met haar heldere zang en fingerpicking gitaarspel in Old soul subtiel begeleid door Dave Draves op accordeon. Na de pianoballad The world is spinning en de voorzichtige slide in She drinks, is Main St. weer een stevig uptempo bandnummer met gitaren en fiddle. Prachtig, soms ingetogen, is de zang in het met mooi gitaarwerk versierde In the wilderness. Het album sluit af met het emotionele ingetogen met strings opgesierde Because we love.

Conclusie: We’ll look for stars is een wonderschoon album met een Lynn Miles in topvorm.

Tracks:

 1. We’ll look for stars
 2. The saddest song I ever wrote
 3. A heart can only take so much
 4. Merle
 5. Restless
 6. Old soul
 7. The world is spinning
 8. She drinks
 9. Main St.
 10. In the wilderness
 11. Because we love

Line up:

 • Lynn Miles – zang, akoestische gitaar, elektrische gitaar, slide, piano, wurlitzer
 • Dave Draves – accordeon, wurlitzer, hammond, piano, bas, gitaar, vibes
 • Peter von Althen – drums
 • Jon Hynes – bas
 • Rebecca Campbell – harmony vocals (track 3)
 • James Stephens – fiddle (track 9)
 • Greg Leisz – pedal steel (track 5), Weissenborn gitaar (track  3)

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.