Gerritschinkel.nl Columns & meer

13jul/200

Meters maken

‘We zijn op de goede weg, maar we moeten nog wat meters maken’. Jargon van een voetbaltrainer die vindt dat zijn team er nog lang niet is. Ik moest aan de term ‘meters maken’ denken toen vorige week de indelingen van de nieuwe voetbalcompetitie bij de amateurs bekend werd. De Goudse voetbalclubs kunnen hun borst natmaken bij de uitwedstrijden. Niet allemaal, want voor SV Gouda verandert er niets. In de 3e klasse A treft men dezelfde tegenstanders als het afgelopen seizoen.

Maar neem het naar de 1e klasse B gepromoveerde ONA. Een snelle rekensom leert dat Willem Dekker c.s. ruim 1200 kilometers voor de kiezen krijgen. Maar liefst vijf keer mag men naar Noord-Brabant. Nog een geluk dat ze niet naar VC Vlissingen hoeven. Scheelt toch bijna 300 kilometer. Afijn, stadgenoot Olympia weet er alles van.

Nu ik toch aan het rekenen ben, hoofdklasser Jodan Boys was al gewend aan lange reizen. Ze hoeven nu alleen niet meer naar Aalten, een ‘winst’ van zo’n 300 kilometer. Al met al zal de kilometerteller in het nieuwe seizoen de 1500 aantikken.

Voor 2e klasser SV DONK verandert er nauwelijks iets. Allemaal oude bekenden. Voor 4e klasser GSV is het nieuwe seizoen ook geen verrassing. Zij kunnen met één volle tank benzine die 350 kilometer wel afleggen.

Kortom, het wordt kilometers maken! De voetballers mogen trouwens niet klagen als ze b.v. naar Damlust kijken. De Goudse dammers hebben bijna 2000(!) kilometers voor de boeg.

Tot zover mijn globale rekensommen. Het is nu te hopen dat de voetballers bij uitwedstrijden door hun trouwe supporters worden gesteund. Als ze überhaupt al welkom zijn want wat dat betreft belooft het beleid bij het betaald voetbal niet veel goeds.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.