Gerritschinkel.nl Columns & meer

30jun/200

The Secret Sisters – Saturn return

The Secret Sisters zijn de zussen Laura en Lydia Rogers uit Muscle Shoals, Alabama. Zij groeien op met liefde voor countrymuziek en leren a capella te zingen in de kerk van hun woonplaats. The Secret Sisters worden wel beschouwd als de vrouwelijke variant van The Everly Brothers en Charlie & Ira Louvin. In 2010 verschijnt hun debuutalbum The Secret Sisters. De opvolger Put your needle down komt in 2014 uit. In 2017 verrast het duo de muziekwereld met het album You don’t own me anymore, dat als een meesterwerk wordt ontvangen.

En nu is er weer een nieuw album, Saturn return. Dit vierde album van The Secret Sisters is net als de voorganger geproduceerd door Brandi Carlile en Phil en Tim Hanseroth. De tien nummers op het album zijn allemaal geschreven door de zussen Rogers.

Het openingsnummer Silver is vrolijke folkrock met tempowisselingen en schitterende a capella zang aan het begin. De prachtige ballad Late bloomer wordt gedragen door de loepzuivere zang van Laura en Lydia Rogers. Het op single uitgebrachte Cabin is stevige folkrock met een gruizige gitaarsolo. Hemels is daarna de samenzang in Hand over my heart en in het gevoelige Fair, waarin de begeleiders zich subtiel in dienst stellen van de fantastische harmonieën. Tin can angel is een retroballad met engelachtige zang en een fraaie elektrische gitaarsolo. Ook in de folky ballad Nowhere baby is de zang loepzuiver. Hold you dear is een fabuleuze en prachtig georkestreerde pianoballad. Water witch is weer zo’n vocaal hoogstandje, van ingetogen naar uitbundig. De uitstekende begeleiding en alle vocale kwaliteiten worden nogmaals gedemonstreerd in het slotnummer, de meesterlijke ballad Healer in the sky, met fraaie a capella zang als slotakkoord.

Conclusie: Net als met hun vorige album zijn The Secret Sisters er met Saturn return wederom in geslaagd een meesterwerk af te leveren.

Tracks:

 1. Silver
 2. Late bloomer
 3. Cabin
 4. Hand over my heart
 5. Fair
 6. Tin can angel
 7. Nowhere, baby
 8. Hold you dear
 9. Water witch
 10. Healer in the sky

Line up:

 • Laura Rogers – zang
 • Lydia Rogers – zang. Akoestische gitaar, elektrische gitaar
 • Brandi Carlile – akoestische gitaar, piano, backing vocals
 • Tim Hanseroth – akoestische gitaar, elektrische gitaar, lap steel
 • Phil Hanseroth – elektrische bas
 • Cheyenne Medders – elektrische gitaar
 • Josh Neumann en Sam Rae – cello
 • Chris Powell – percussie
 • Jacob Hoffman – piano
 • Kyleen King – violin

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.