Gerritschinkel.nl Columns & meer

29jun/200

We are the champions

Een paar weken geleden schreef ik over de opruimwoede van mijn vrouw. Een van de voordelen is dat je op onverwachte dingen stuit. Zo vond ik een mooi overzicht van het seizoen 2000-2001 van De Jodan Boys. De PR-functionaris had zijn best gedaan en er een mooie bundel van gemaakt. Een paar citaten: ‘Jodan Boys superieur’, ‘Jodan Boys heeft engeltje op de lat’, ‘Optimisme Jodan Boys getemperd’, ‘Jodan Boys blijkt een doodloper’, ‘Het Blok van Jodan Boys’, ‘Wie het laatst lacht, lacht het best’.

Jodan Boys speelde dat seizoen in de 3e klasse D. René van Beek was de trainer. Mees van de Lagemaat, de man die dit seizoen afscheid neemt, was verzorger. Gerard Wolters was voorzitter.

Mooi om die wedstrijdverslagen weer te lezen. In het programmablad van de thuiswedstrijden werd ook altijd een pupil van de week in het zonnetje gezet. In de wedstrijd tegen BVCB was dat Roy Rondeltap, 7 jaar oud, spelertje van F3! Diezelfde Roy Rondeltap is nu de huidige doelman van de Goudse hoofdklasser!

Het was een seizoen van hoogte- en dieptepunten. Optimisme en pessimisme streden na elke wedstrijd om voorrang. Trainer van Beek verbood zijn spelers op een gegeven moment zelfs om over een kampioenschap te praten. Maar dat kampioenschap kwam er. Op zaterdag 5 mei 2001, de laatste competitieronde, werd Siveo ’60 met 4-0 verslagen. Het wachten was nu op de uitslag van Oude Maas – Spirit. En dat duurde lang want die wedstijd liep uit. Maar toen kwam het verlossende bericht dat concurrent Spirit niet verder was gekomen dan 1-1, waardoor Jodan Boys met 1 punt verschil kampioen werd. Ik zie nog het ongeloof op het gezicht van René van Beek. Zo kreeg Bevrijdingsdag 2001 een extra feestelijk tintje.

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.