Gerritschinkel.nl Columns & meer

2mrt/200

Complimenten

Zondag 1 maart was het weer Nationale Complimentendag. In tegenstelling tot b.v. Moederdag, Vaderdag of Valentijnsdag speelt hier de commercie geen rol. Aandacht en waardering zijn de toverwoorden. Ook in de sportwereld.

En er werden weer de nodige complimenten uitgedeeld. De ‘oude’ Ireen Wüst liet zien nog lang niet versleten te zijn en veroverde haar 7e wereldtitel schaatsen allround. De Nederlandse baanwielrenners grossierden in gouden plakken en vooral Harrie Lavreysen bezweek bijna onder de hoeveelheid complimenten. Tweevoudig Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe nam met opgeheven hoofd en met veel complimenten afscheid van de wedstrijdsport.

Ik ga ook een paar complimenten uitdelen. Leroy Brank houdt het na dit seizoen voor gezien bij Jodan Boys. Hoewel het dit seizoen anders gaat dan hij had gehoopt, kan hij terugzien op elf mooie voetbaljaren met veel hoogtepunten. Dikke complimenten!

Het Goudse Damlust handhaafde zich weer in de ereklasse dammen. En voor een kleine vereniging zonder (ongetwijfeld) dik betaalde (internationale) topspelers is dit meer dan een compliment waard!

De dames en de heren van GZCDONK plaatsten zich voor de play-offs om het landskampioenschap waterpolo. Complimenten!

Tweedeklasser SV DONK baalde zondag dat niet gewonnen werd van RVC ’33. Maar toen bekend werd dat ze onverwacht zondag al de 2e periodetitel konden vieren was het hek van de dam en was het feesten geblazen. Een mooie prestatie van een jong team dat vorig jaar promoveerde en nu weer in de top meedraait. Complimenten!

Jodan Boys leverde zaterdag een puike teamprestatie door AZSV te verslaan. De vieze smaak van de eerder geleden bekernederlaag werd weggespoeld. Complimenten! Complimenten tenslotte ook voor ESTO dat ik zondag door grote inzet drie belangrijke punten in de degradatiestrijd over de streep zag trekken.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.