Gerritschinkel.nl Columns & meer

17feb/200

Weekendvoetbal

Het onderwerp weekendvoetbal blijft de gemoederen bezighouden. De belangrijkste aanleiding voor deze discussie is de kaalslag in het zondag in West 2. De lijst van voetbalverenigingen die zich de afgelopen twee jaar prestatief op de zondag hebben teruggetrokken wordt groter en groter. Nieuwerkerk, Gouderak, Haastrecht, Stolwijk, Cabauw, Ammerstol, VEP, Woerden, Moordrecht.  En dan noem ik hier alleen nog maar onze regioclubs.

De KNVB probeert de teloorgang van het zondagvoetbal een halt toe te roepen, maar weet niet goed hoe. Vorig jaar werd besloten de 4e en de 3e klasse op zondag in West 2 op te heffen. Gelukkig werd deze desastreuze keutel weer snel ingetrokken.

De discussie is nu opnieuw door de KNVB geopend. De zondagclubs in West 2 wordt weer gevraagd naar hun mening over het fenomeen weekendvoetbal. Ik vraag me af of ze nu andere antwoorden krijgen dan de vorige keer.

Ik zette in eerste instantie vraagtekens bij weekendvoetbal, maar ik ben er de laatste tijd toch anders over gaan denken. Er moet iets gebeuren, want als er niets gebeurt is het zondagvoetbal absoluut ten dode opgeschreven en wie wil dat. Er zijn clubs die flexibel zijn en het belang van weekendvoetbal zien, maar er zijn er ook die halsstarrig zijn en niets moeten hebben van weekendvoetbal.

Hopelijk toont de KNVB daadkracht en wil zij ook niet dat de amateurvoetbalvelden er op zondag desolaat en verlaten bij liggen. In dat geval is er niet alleen sprake van kapitaalvernietiging, maar de clubs zitten dan ook zonder inkomsten, terwijl ze het vaak al moeilijk genoeg hebben.

Ik ben bij nader inzien nu voorstander van weekendvoetbal. Er zullen echter nog de nodige praktische en principiële hobbels moeten worden overwonnen. En het vereist solidariteit tussen zaterdag- en zondagverenigingen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)
  1. En dan moeten zaterdagverenigingen maar voetballen op zondag of op zaterdagavond ? Wat schieten ze daarmee op ?


Leave a comment

Nog geen trackbacks.