Gerritschinkel.nl Columns & meer

19dec/190

Goudse Sportverkiezing

Woensdag 18 december was er weer het NOC*NSF Sportgala, het jaarlijkse feestje voor sportminnend Nederland. Sporters die je normaal gesproken in sporttenue of trainingsoutfit ziet hadden zich nu feestelijk in smoking of galajurk gehesen en flaneerden vrolijk over de rode loper. De zaal zat vol met (oud) topsporters, vrienden, familie en uiteraard met de onvermijdelijke bobo’s en BN’ers. Helaas waren niet alle genomineerde sporters om diverse redenen aanwezig en dat is toch jammer. Gelukkig waren de Nederlandse handbaldames wel aanwezig en gingen er terecht met de titel Sportploeg 2019 vandoor.

Wat mij dit jaar opviel was dat er minder discussie was over de genomineerden, maar misschien heb ik iets gemist. Een sportverkiezing blijft toch enigszins subjectief. Ik heb zo’n verkiezing wel eens een ‘kampioenschap appels en peren vergelijken’ genoemd.

Lokaal vinden er ook sportverkiezingen plaats, hoewel dit de laatste jaren niet altijd meer vanzelfsprekend is. In Bodegraven-Reeuwijk is het sportgala gesneuveld en in Gouda ging het in 2018 ook niet door. Maar op donderdagavond 20 februari 2020 is het weer feest, want de Goudse Sportverkiezing is terug van even weggeweest. Het Goudse Sportgala heeft zich de afgelopen jaren een plaats in de Goudse sportwereld verworven. En altijd gaven, tenzij ze in het buitenland verkeerden, bijna alle genomineerden acte de présence. Een teken dat de sporters het waarderen om genomineerd te zijn.

Ik mag ook deze keer weer juryvoorzitter zijn. Een grote eer. Samen met collega sportjournalisten en de VGSO mogen we er weer tegenaan. En omdat de sportieve prestaties over 2018 ook meetellen verwachten we veel nominaties, want er zijn in 2018 en in 2019 weer geweldige prestaties geleverd. Reageer dus massaal sportverenigingen! Maak het de jury maar lekker moeilijk.

Tenslotte wens ik u heel fijne feestdagen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.