Gerritschinkel.nl Columns & meer

16dec/190

Canon van de Goudse sportwereld

Tijdens de presentatie van het Gouds Sportakkoord vroeg de voorzitter van een Goudse sportvereniging me wanneer ik met een update van de Canon van de Goudse sportwereld zou komen. Ik had nl. in juni in mijn sportcolumn gesuggereerd dat de canon die ik op 25 oktober 2006 geschreven had na 13 jaar aan vernieuwing toe is. In 13 jaar is er op sportgebied in Gouda veel gebeurd en zijn er topprestaties geleverd.

Dus hier komt de nieuwe lijst van de 50 sporters (in alfabetische volgorde) die veel hebben betekend (en nog steeds betekenen) in de Goudse sportwereld.

Sarya Aarts, Naziem Akabbouz, Ted-Jan Bloemen, Bert Bouwer, Jan Bredie, Cees Brem, Bob Bron, Danielle de Bruijn, Joop Cabout, Paulien van Deutekom, Edith van Dijk, Mario den Edel, Robin van Galen, Ard Geelkerken, Arie van Gemeren, Bert Graafland, Ton de Gruyl, Duncan van Haaren, Bert Hertog, Ronald Hertog, Lieneke van den Heuvel, Martijn van IJzendoorn, Piet de Jong, Bastiaan de Knoop, Joop Kruisinga, Aafke van Leeuwen, Laura Molenaar, Walter de Mooij, Piet van Mullem, Pascal van Norden, Andrea Nuyt, G.W. Oussoren, Bertus Overkamp, Femke Pluim, Pim Pruschen, Remco Raghunath, Allard Schulenklopper, Dolf van der Speld, Bart van der Sprong, Julia van der Sprong, John Stubbe, Joy Stubbe, Ingrid Veenhuis, Boy Vogelzang, Stephen de Vries, Reinier Walthie, Tosca de Wit, Roland van Zuilen en Jaap Zweere.

Het opstellen van een lijst kan vast rekenen op instemming maar ook op kritiek. Waarom die wel en die niet. Ik ben zo eerlijk te zeggen dat persoonlijke voorkeuren ook een rol spelen. Desondanks heb ik geprobeerd een goede doorsnee van de prachtige Goudse sporthistorie te presenteren. En als u het er niet mee eens bent, dan weet u mij vast wel te vinden.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.