Gerritschinkel.nl Columns & meer

7jan/190

Paulien

De meest besproken sportvrouw afgelopen week was Paulien van Deutekom. Aanleiding waren niet haar sportieve prestaties, maar het trieste nieuws van haar overlijden. Er ging een schok van ongeloof door de sportwereld. Via diverse media werd de oud-schaatsster herdacht. Degenen die dicht bij haar stonden staken de loftrompet over Paulien. Een vrouw zonder kapsones, altijd vrolijk, een sportster met doorzettingsvermogen die prestaties heeft verricht die velen op voorhand niet voor mogelijk hadden gehouden.

Mijn herinneringen aan Paulien gaan terug naar 2007. Paulien was, als lid van de TVM ploeg van Gerard Kemkers, in dat jaar Nederlands kampioene op de 1.000 en 1.500 meter geworden.  geworden. Vooral dankzij deze prestaties was zij samen met Sayra Aerts (kata) en Laura Molenaar (atlete) genomineerd voor de titel ‘Sportvrouw 2007 van Gouda’. Ik mocht voorzitter zijn van de Goudse sportjury die haar op vrijdagavond 28 december 2007 in een sfeervolle sporthal De Mammoet tot sportvrouw van het jaar uitriep. Omdat Paulien toen in een trainingskamp zat ter voorbereiding op het WK Allround kon ze zelf niet aanwezig zijn. Maar de aanwezigen konden haar wel horen en zien via een filmpje dat Sport.Gouda i.s.m. Studio Sport had gemaakt. Haar trotse moeder nam onder daverend applaus namens Paulien de bloemen en de sporttrofee in ontvangst.

Dat de jury het goed had gezien bewees Paulien op 10 februari 2008 in Berlijn door onverwacht wereldkampioene allround te worden. Op 14 maart 2008 werd zij onder zeer grote belangstelling op de Goudse Markt groots gehuldigd en door burgemeester Wim Cornelis benoemd tot ambassadeur van de stad Gouda.

Een groot sportvrouw, die haar eerste voorzichtige schaatspasjes op de slootjes en de plassen in Gouda zette, is veel te vroeg van ons heengegaan. De herinnering blijft.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.