Gerritschinkel.nl Columns & meer

23dec/180

Een korte terugblik

De kerstdagen zijn dagen dat je lekker kunt wegdromen. Even de tijd nemen om onder het genot van een goed glas wijn het Goudse sportjaar 2018 de revue te laten passeren. Wat me dan het eerste te binnen schiet is dat het een gewoon sportjaar was met hier en daar een uitschieter maar ook teleurstellingen.

In het Goudse voetbal viel niet veel te vieren. Hoofdklasser Jodan Boys eindigde in de grauwe middenmoot en het nieuwe seizoen begon dramatisch. Maar de weg naar boven is gevonden en de vooruitzichten zijn nu stukken beter en men hoopt met de nieuwe winterse aanwinsten verder te klimmen op de ranglijst. SV Gouda greep naast promotie, maar staat sinds afgelopen zaterdag eenzaam aan kop. Het kampioenschap lonkt. Het Goudse zondagvoetbal was gewoon middelmaat. Niet slecht, maar ook niet top.

Een prima prestatie leverden de dames van Vriendenschaar door voor het eerst in het bestaan naar de top van het Nederlandse tafeltennis te promoveren. Het verblijf daar is waarschijnlijk van korte duur, maar er is geschiedenis geschreven.

De volleybaldames van VollinGo blijven ook in het nieuwe seizoen uitstekend presteren. Gaan de dames weer voor een stunt zorgen? Met John Stubbe aan het roer sluit ik niets uit.

De denksport leeft in Gouda. Dat bewees Martijn van IJzendoorn die zaterdag in Moskou 3e bij het WK dammen werd. Hopelijk blijft hij behouden voor Damlust. De schakers van Messemaker 1847 liggen op kampioenskoers. Aafke van Leeuwen prolongeerde haar wereldtitel niet, maar brons was ook prima. Gaat marathonschaatser Sjoerd den Hertog de KPN Marathon Cup weer winnen?

In deze korte terugblik vergeet ik ongetwijfeld sporters, maar dat ligt aan mijn geheugen. Tot volgend jaar. Ik voel het aan mijn water dat 2019 een prachtig sportjaar wordt.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.