Gerritschinkel.nl Columns & meer

15okt/180

De ijsbaan

Medio oktober 2018. De terrassen zitten overval. Toeristen flaneren vrolijk lachend en likkend aan ijsjes door de Goudse binnenstad. De ‘oude voetbalmannen’ op de Markt steken hun tirades af tegen scheidsrechters die het niet begrijpen of voetballers die er geen bal van kunnen. En dat alles puffend onder de warme najaarszon. De buitenzwembaden zijn gesloten, dus dan maar zwemmen in plassen en andere buitenwaters. Kortom, de zomer weet van geen wijken. Daar waar in vorige jaren als het kwik net onder het vriespunt kwam in De Wereld Draait Door al schaatsgekken te zien waren om over een mogelijke Elfstedentocht te mijmeren, zijn deze fanatiekelingen nu in geen velden of wegen te bekennen.

Maar hoewel Koning Winter nog in een diepe coma ligt gingen de afgelopen dagen kunstijsbanen open. In korte broek en met zonnebril op lekker baantjes trekken. Je moet wel kunnen zwemmen met al dat water op de baan. De Jaap Edenbaan ging na enkele uren al weer dicht omdat de ijsmachines het niet voor konden werken.

In Ammerstol zou deze maand een 400 meter kunstijsbaan worden geopend. Maar door diverse oorzaken is nu besloten deze opening uit te stellen tot februari 2019. Het koste blijkbaar toch meer moeite dan gedacht. Achteraf zijn ze misschien wel blij met dat uitstel want ook in Ammerstol zouden de ijsmachines het waarschijnlijk niet hebben kunnen bolwerken.

Voor Goudse schaatsfans is het te hopen dat de zomer nu eindelijk afscheid neemt want volgende maand opent de ijsbaan in de Gouwekerk haar deuren. Baantjes trekken tussen de pilaren, de kerkbanken en de kansel. Het roept niet bij iedereen warme gevoelens op, maar ik denk dat ik voorzichtig mijn schaatsen toch maar uit het vet ga halen.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.