Gerritschinkel.nl Columns & meer

24jul/170

World Games 2017

Afgelopen vrijdag begonnen de 10e World Games 2017 in Wroclaw. Net als de Olympische Spelen worden de World Games ook eens in de vier jaar gehouden. Maar de aandacht voor de World Games is lang niet zo groot als voor de Olympische Spelen. Misschien komt dat omdat er sporten als touwtrekken, kanopolo, wakeboarden, powerliften, bowlen, karate, korfbal, inline-skaten en biljarten op het programma staan. In totaal 31 sporten die geen olympische status hebben.

De discussie of een sport al dan niet de olympische status verdient loopt al jaren en zal wel altijd blijven bestaan. Veranderingen gaan ook in de sport snel. Skateboarden, brandingsurfen en sportklimmen zijn sporten die steeds populairder worden en wellicht in 2020 al op het Olympische programma in Tokio zullen staan. Ik zie dit bij touwtrekken nog niet zo snel gebeuren. Maar waarom is het onderdeel compound target bij het handboogschieten niet olympisch en kleiduivenschieten wel? Inline-skaten maakt een stormachtige ontwikkeling door en verdient wat mij betreft ook te promoveren naar de olympische status. Tom den Heijer, topper in de dop van SC Gouda, zal dat ongetwijfeld met mij eens zijn.

Nederland is in Polen met 79 sporters vertegenwoordigd. Twee van hen komen uit Gouda en dat zijn niet de minsten. Aafke van Leeuwen is in haar sport een wereldtopper en staat als 1e op de wereldranglijst. En haar teamgenoot bij Sportschool Den Edel Boy Vogelzang zit niet zo ver van die wereldtop af. Kortom, twee kanjers om met Erica Terpstra te spreken. Aafke gaat a.s. vrijdag voor goud en Boy gaat dat een dag later in het GEM Sports Complex doen. En ik mag hopen dat jiujitsu ook zo snel mogelijk ‘echt’ olympisch wordt.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.