Gerritschinkel.nl Columns & meer

17jul/170

Women’s Euro 2017

Het was een mooi sportweekend. De meesten van u zullen net als ik de wedstrijden via de televisie hebben beleefd. De Ronde van Frankrijk blijft een fenomeen. Die vlakke etappes doen me niet zo veel, daar schakel ik de televisie pas in bij de laatste twintig kilometer. Maar bij de bergetappes nestel ik me op tijd voor de buis. Prachtig die Bauke Mollema die al slingerend, stoempend, waggelend en beukend na een lange solo eindelijk zijn eerste touretappe won. Venus Williams dolf het onderspit tegen een Spaanse dame die nog niet zo lang uit de luiers was toen Williams al haar eerste Wimbledontitel won. En Roger Federer? Pure klasse. Een fenomeen. Zelfs de fans van Max Verstappen hadden een aardig weekend want hun favoriet finishte weer eens en dat was ook al weer een tijdje geleden.

Maar het evenement is het EK voetbal voor vrouwen dat zondagavond in Utrecht van start ging. Nederland kwam flitsend uit de startblokken en matchwinner Shanice van de Sanden is al bijna een bekende Nederlander. Terecht die aandacht voor het vrouwenvoetbal en hopelijk worden de grote monden van die critici die beweren dat een vrouw niet op een voetbalveld thuis hoort maar achter het fornuis, eindelijk eens gesnoerd. Johan Derksen is al om, nu figuren als René van der Gijp nog. De KNVB zal ongetwijfeld ook goede sier gaan maken met het Weuro 2017, maar laat het bij die bond eens een keer niet bij woorden alleen blijven. Neem het vrouwenvoetbal nu eens echt serieus en laat ze b.v. niet als een wormvormig aanhangsel onder de amateurtak hangen. Het is wel de snelst groeiende tak in het voetbal heren!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.