Gerritschinkel.nl Columns & meer

3jul/170

In-line skaten

SC Gouda hoopt dit jaar haar 55e verjaardag te vieren en deze Goudse schaatsclub timmert al jaren aan de weg. Een kleine duik in de clubgeschiedenis. Jan Bazen, jeugdige schaatsers zullen zich afvragen wie dat is, werd in 1970, 1971 en 1972 Nederlands sprintkampioen. Ingrid Paul werd in 1986 Nederlands kampioen marathonschaatsen op natuurijs en nam deel aan de Olympische Spelen van 1988. En later was ze nog bondscoach van Noorwegen en Canada. Topsprintster Andrea Nuyt grossierde in Nederlandse titels en was op twee Olympische Spelen aanwezig. Paulien van Deutekom zette in 2008 Gouda in vuur en vlam door wereldkampioen allround te worden. Ted-Jan Bloemen, Nederlands kampioen allround in 2012 heeft zijn eerste wankele schreden ongetwijfeld gezet op het bevroren ijs van de Breevaart. En de tot Canadees genaturaliseerde TJ Flowers is nog steeds wereldrecordhouder op de 10 kilometer.

Ook bij het in-line skaten zijn leden van SC Gouda succesvol. Sjors van der Meer werd vorige week Nederlands studentenkampioen. Tijdens pinksterweekend veroverden Tom den Heijer, Lianne van Loon en Sanne Teekens in totaal zeven medailles bij het NK. Een week later won B-juniore Lianne van Loon zilver en Sjoerd den Hertog brons bij het NK Marathon.

Zondag was ik bij de clubkampioenschappen in-line skaten. Ik miste Lianne van Loon en Tom den Heijer. Logisch want die twee toppers verdedigen deze week de Goudse kleuren bij het EK in het Portugese Lagos. Twee Goudse toptalenten waar we ongetwijfeld nog veel van gaan horen. En ik vernam uit zeer betrouwbare bron dat er sinds kort een kleinzoon van Jan Bazen lid is geworden van SC Gouda. Als dat geen goed voorteken is weet ik het ook niet meer.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.