Gerritschinkel.nl Columns & meer

2jul/170

Unplugged in Belgium – Zak Perry & Vern Vennard

Singer-songwriter gitarist en producer Zak Perry is geboren op 31 oktober 1961 in Fort Madison, Iowa. Zijn jeugd brengt hij door in St. Charles, Missouri. Als gevolg van zijn muzikale aspiraties leidt hij vervolgens een soort nomadenbestaan en dat brengt hem naar New York City, Memphis Tennessee, Austin Texas en San Diego California. Tegenwoordig woont hij in Galveston, Texas.

Zak Perry’s eerste band is Zakenger en hij is nu al weer zo’n 15 jaar de voorman van The Zak Perry Band, een southern soul en (blues) rock band, die verder bestaat uit Vern Vennard (slide gitaar, B3 orgel), Jason Charron (drums) en Chris Hughes (bas). The Zak Perry Band, die wel wordt vergeleken met bands als Gov’t Mule en Lynyrd Skynyrd, stond in het voorprogramma van o.a. Cheap Trick, The Outlaws, Derringer, Blackfoot en Survivor. Vorig jaar toerde Zak Perry voor het eerst door Europa. Eind maart van dit jaar toerde hij door Frankrijk en Nederland (Rotterdam).

Op 10 september 2016 trad Zak Perry op in België in The Blues Sphere Bar in Luik. Van dit optreden verscheen in maart jl. de cd Unplugged in Belgium. Het betrof een akoestisch concert, waarbij Zak Perry slechts begeleid werd door gitarist Vern Vennard en percussionist Filipe Passos Cat Frazāo. Op het album staan negen eigen composities en twee covers. De songs variëren van rustig, ingetogen en mooi melodieus akoestisch gitaarwerk (Guitars & dogs, The weight of love, A song for you), tot liedjes die wat feller zijn met gitaarsolo’s en de gedreven zang van Zak Perry (Daydream braid, All that I can be). Perry en Vennard vullen elkaar prachtig aan in hun gitaarspel en de backing vocals van Vennard zijn mooi in You never do. Een van de twee covers is It makes no difference van The Band. De vertolking van deze compositie van Robbie Robertson is zeer fraai, met subtiel gitaarwerk en de zang van Perry die soms verdacht veel lijkt op die van Rick Danko. Opwindend is de gospelachtige countryblues Lord comes stompin’. Het album eindigt met een fraaie en aparte versie van het door Fred Neil geschreven en van Harry Nilsson bekende Everybody’s talking. Het nummer begint ingetogen en gaat tegen het einde over in Dear prudence van The Beatles. Een mooi slot van zeven minuten.

Conclusie: Unplugged in Belgium laat muzikanten horen die er tijdens dit intieme concert duidelijk zin in hadden en muzikaal uitstekend op dreef waren. Mooie akoestische americana.

Tracks:

 1. Broken glass parade
 2. Guitars & dogs
 3. The weight of love
 4. It makes no difference
 5. Daydream braid
 6. Endless fall
 7. Lord comes stompin’
 8. A song for you
 9. You never do
 10. All that I can be
 11. Everybody’s talking

Line up:

 • Zak Perry – leadzang, akoestische gitaar
 • Vern Vennard – akoestische gitaar, backing vocals
 • Filipe Passos Cat Frazāo – cajon (handtrommel) en percussie
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.