Gerritschinkel.nl Columns & meer

26jun/170

Zappen langs de tv kanalen

De sportredactie van RTV Gouwestad is met vakantie en dat betekent dat mijn weekends er de komende weken anders uit zien. Ik hoef er zelf niet met mijn microfoon op uit en dat is even wennen. Maar er is geen sprake van een sportloos tijdperk, dus staat het passief van sport genieten voorlopig voorop.

Neem het afgelopen weekend. Zappend langs de televisiekanalen kom je als sportliefhebber volop aan je trekken. Een kleine greep. Op RTV Noord zag ik een reportage over de Nellie Cooman Games in Stadskanaal. Ik was in 2008 zelf bij deze wedstrijden en heb toen nog staan praten met Oscar Pistorius, de beroemde ‘blade runner’ die nu een gevangenisstraf van 6 jaar wegens doodslag uit zit. Uiteraard ook naar het NK wielrennen gekeken. Spannende finish en een verrassende winnaar. Daarna snel overgeschakeld naar Sporza waar het een al even spannende eindspurt werd. Ik verheug me nu al op de Ronde van Frankrijk die a.s. zaterdag van start gaat.

O ja er was ook nog voetbal, de Confederations Cup, maar daar ben ik niet voor thuis gebleven. Ook niet voor de GP van Azerbeidzjan waar Max Verstappen weer motorpech had. Ik heb trouwens, met alle respect voor Max, niet veel met autosport.

Van motorsport daarentegen hou ik wel. Naast MotoGP van Assen heb ik zondagavond weer genoten van het onvolprezen televisieprogramma ‘Andere tijden sport’ over het legendarische zijspanduo Egbert Streuer en Bernard Schnieders. Het weekend heb ik met ‘filosoof’ Streuer in gedachten daarna afgesloten met een hoofdstuk uit ‘Zen & de kunst van het motoronderhoud’, de cultroman van Robert M. Pirsig uit 1974, die ik vorige week (toevallig) heb aangeschaft.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.