Gerritschinkel.nl Columns & meer

19jun/170

De transferperiode

Het jaarlijkse circus van de overschrijvingen bij de amateurvoetballers is weer achter de rug. Jaarlijks verhuizen soms weer hele volksstammen. Bij sommige elftallen is het zo dat de supporters heel erg aan die nieuwe namen zullen moeten wennen. Maar als ik naar de overschrijvingen van de Goudse voetbalclubs kijk dan valt het allemaal nog wel mee. Hoofdklasser De Jodan Boys timmert het meest aan de weg, maar om je ambities om op termijn naar de 3e divisie te gaan kracht bij te zetten, zullen ze ‘moeten’. Of iedereen daar blij mee is is een tweede, want het aandeel ‘echte’ Jodan Boys wordt steeds kleiner. Kampioenen zijn op de een of andere manier vaak aantrekkelijk en daarom kan ONA de nodige nieuwe spelers verwelkomen. Bij Olympia, DONK en Gouda is het vrij rustig gebleven. Het aantal mutaties valt mee.

Hoewel er bij de amateurs ook het nodige geld aan te pas komt is dit absoluut niet te vergelijken met de absurde bedragen in het topvoetbal. De miljoenen vliegen je om de oren. Voor relatief onbekende voetballers wordt zonder blikken of blozen 40 miljoen euro neergeteld. Dat die voetballers daarna op de reservebank weg zitten te kwijnen is blijkbaar geen enkel probleem. Spelersmakelaars wrijven zich in de handen en hun ogen puilen uit van de dollartekens. Modale profvoetballers verdienen in een week meer dan een minister in een heel jaar. In de tijd die ik nodig heb (nog geen half uur) om deze column te schrijven verdient Ronaldo zo’n 5000 dollar! Hoe kun je dit allemaal uitgeven terwijl je ook de belasting nog even tilt. Ik gun het hem maar de grenzen zijn totaal zoek.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.