Gerritschinkel.nl Columns & meer

12jun/170

Het wonder van Reeuwijk-dorp

Hoewel het seizoen voor sporters ten einde is was er het afgelopen weekend toch nog het nodige te beleven. Allereerst was daar het NK Masters, het grote atletiekevenement in het Groenhovenpark. De organisatoren van AV Gouda liepen zo trots als een pauw rond. En terecht, want de Goudse atletiekvereniging had het toch maar mooi voor elkaar gekregen om dit Nederlands kampioenschap te organiseren. En dat je nooit te oud bent om te sporten werd nogmaals bewezen. Zelfs 80+ atleten hadden de stoute sportschoenen aangetrokken. Hoewel ik nog lang geen 80 ben stond ik toch een beetje jaloers te kijken. Ik hoefde alleen mijn microfoon maar vast te houden en wat vragen te stellen, en daar heb je niet zo veel conditie voor nodig.

Het andere grote sportevenement vond zondag in Reeuwijk-dorp plaats. Ik vond het verbazingwekkend rustig toen ik naar Kaagjesland fietste, maar eenmaal ter plaatste aangekomen werd mij alles duidelijk. Ik schat dat zo’n beetje half Reeuwijk zich rond het voetbalveld had geschaard om hun favoriete trots aan te moedigen. RVC ’33 verbaast al jaren vriend en vijand door met fris, vrolijk en ongecompliceerd voetbal grote successen te boeken. Ik herinner me nog goed de wedstrijden in de kelder van het amateurvoetbal in de Goudse bond en het komend seizoen spelen ze zomaar in de 1e klasse. Een primeur, Olympia kan de borst vast nat maken. Trainer Vincent Stolwijk kan met heel veel trots afscheid nemen van zijn RVC ’33. Hulde!

Het wonder van Reeuwijk-dorp is geschied. Ik vrees dat het nog heel lang onrustig is geweest aan het feestende Kaagplein. Sterker nog, ik weet het wel zeker.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.