Gerritschinkel.nl Columns & meer

8mei/170

Dubbel feest?

De gekte was al weken aan de gang. Niets kon er meer mis gaan. Oude coryfeeën werden tot leven gewekt en om hun reactie gevraagd. De vlaggencentrale in Dokkum maakte overuren. Tattooshops konden de vraag niet aan en hadden zelfs een wachtlijst. De huid werd verkocht voordat de beer was geschoten. Fans die duizenden kilometers van Rotterdam wonen hadden al een feestreis geboekt. Kaarten voor de wedstrijd gingen voor astronomische bedragen van de hand. De kerkklokken in Rotterdam beierden zondagmorgen ‘Hand in hand kameraden’. Dat was natuurlijk helemaal de goden verzoeken.

Toen was daar David uit Kralingen die welgemikt drie kogels op Goliath uit Rotterdam-Zuid afvuurde en de Reus uit de Kuip velde.

Rotterdam maandagmorgen. De stenen zijn opgeruimd maar de Coolsingel stroomt nog over van de liters tranen die zondag vergoten zijn. De Feyenoordsupporters drogen hun tranen, want hun reus is weliswaar gewond maar hij leeft nog. En het zal toch niet zo zijn dat als je 33 wedstrijden bovenaan staat op ronde 34 van de eerste plaats af lazert?

ONA kon zondag ook kampioen worden, alleen was de club uit Korte Akkeren afhankelijk van de concurrentie. Helaas. ONA staat vanaf het vorige seizoen al 51 wedstrijden bovenaan en heeft nog één puntje nodig om weer kampioen te worden. A.S. zondag dan maar, op sportpark De Bosdreef in  het Kralingse Bos! Toch dubbel feest in Rotterdam? Laten alle supporters zich maar vasthouden aan het Afrikaanse gezegde ‘Alles sal reg kom as ons almal ons plig doen’.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.