Gerritschinkel.nl Columns & meer

19dec/160

Dat was het sportjaar 2016

December, maand van Sinterklaas en van Zwarte Piet. December, wintermaand, maar winteren wil het nog niet echt. SC Gouda zit met smart te wachten op natuurijs vertelde mij zondag de pr man van de schaatsclub die zoveel grote namen heeft voortgebracht. December, maand van Kerstmis, van vrede op aarde. December, ook traditioneel de maand van terugblikken op het afgelopen jaar.

In de sportwereld is december de maand van de sportverkiezingen, of de inleidende beschietingen daarvoor, want in Gouda vinden deze verkiezingen op vrijdag 10 februari 2017 plaats. Dat duurt nog even en ik wil hier kort terugblikken op het sportjaar 2016. Was het een succesvol jaar? Jodan Boys zal dit vol overtuiging beamen. ONA werd kampioen en is weer terug van weggeweest. DONK promoveerde ook. Olympia redde het vege lijf en Gouda greep in de beslissende wedstrijd net naast promotie. Al met al was 2016 een succesvol voetbaljaar. Hoogspringster Femke Pluim kon haar Olympische droom in Rio de Janeiro niet waar maken, maar de Paralympics waren voor Gouda succesvol met twee bronzen en een zilveren medaille. Een regelrechte deceptie was het OKT waterpolo voor dames in het Groenhovenbad. Favoriet Nederland, met grote Goudse inbreng, ging stressvol kopje onder. Vermeldenswaard is verder de prestatie van atleet Pascal van Norden, die Nederlands kampioen werd op de 100 km. En niet te vergeten de wereldtitel jeugddammen van Martijn van IJzendoorn van Damlust. Dit was slechts een greep, maar ik vrees dat ik (excuses daarvoor) niet iedere sporter recht heb gedaan.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.