Gerritschinkel.nl Columns & meer

12dec/160

Op naar de GelreDome

Wanneer de Goudse Post met deze sportcolumn in de brievenbus valt zijn er zo’n 2500 voetbalfans uit Gouda en omstreken op weg naar Arnhem. Liefst 20 supportersbussen vormen een grote Goudse invasie naar de GelreDome. Al weken heerst er rond de bekerwedstrijd van De Jodan Boys tegen Vitesse volkomen gekte. Mutsen, toeters, sjaals, tompouces en zelfs 2000 gehaktballen. Niets is te gek. Iedereen is in de ban van het sprookje van de Goudse amateurvoetballers die het wederom opnemen tegen een profclub. Terwijl ze in Deventer nog de wonden likken maakt de Goudse David zich op om de strijd aan te gaan met de Arnhemse Goliath.

De Jodan Boys hopen woensdagavond een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan hun mooie voetbalkroniek. Ook de fans zijn vol goede moed en hebben de stunt van VVSB nog op het netvlies. Welke doorsnee schaatsliefhebber had ooit gehoord van Daidai Ntab die twee weken geleden ineens tijdens een wereldbekerwedstrijd op het podium stond. En wat te denken van Jesse Puts, meer de naam van een personage uit de roman Bint van Bordewijk, die uit het niets afgelopen weekend wereldkampioen werd op de 50 meter vrije slag. Met andere woorden, verrassingen zijn altijd mogelijk. Trainer René van Eck van FC Den Bosch werd na de nederlaag tegen VVSB ontslagen, dus waarom zouden De Jodan Boys niet verantwoordelijk zijn voor het ontslag van trainer Henk Fräser?

Ik hoop alleen dat Marvin Straver het doel kan verdedigen, want deze ‘strafschoppenheld’ mag niet ontbreken bij dit voetbalfeest.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.