Gerritschinkel.nl Columns & meer

23mei/160

De nacompetitie

De reguliere voetbalcompetitie zit er op en de meeste voetballers kunnen met vakantie. Op zonnige stranden met een biertje het afgelopen voetbalseizoen nog even doornemen. Nog nagenieten van een kampioenschap of een promotie of je verdriet verdrinken om degradatie. Maar er zijn clubs die aan de bak mogen c.q. moeten. Mogen om via de nacompetitie alsnog promotie af te dwingen en moeten om via diezelfde nacompetitie toch nog aan degradatie te ontkomen.

De nacompetitie, een fenomeen. Een zwakke start van de competitie kan alsnog aan het eind van de rit op een feest uitdraaien. Sprekende voorbeelden zijn de verrichtingen van GOUDA en DONK. De eerste helft van de competitie was matig en voor DONK zelfs rampzalig. Maar halverwege het seizoen ging het bij beide Goudse voetbalteams lekker lopen en dat leverde terecht een periodetitel op. DONK had zelfs nog even uitzicht op de titel maar verprutste het.

Afgelopen weekend ging DONK voortvarend van start en kan donderdag in Schiedam een verdere stap zetten naar promotie, want na de eliminatie van Hermes DVS is DONK er nog niet maar bereiken ze slechts de volgende ronde. GOUDA kan het zaterdag thuis wel meteen afmaken. Winst tegen Excelsior volstaat, simpeler is het niet. Maar ja, dat is theorie, nu de praktijk nog. Ik gun zeker trainer Willem Dekker een mooi afscheid.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.