Gerritschinkel.nl Columns & meer

9mei/160

Man of the Match

Vaak wordt er bij een voetbalwedstrijd een Man of the Match gekozen. Meestal is dat de man die de meeste doelpunten heeft gemaakt, of de winnende treffer heeft gescoord. De keuze valt op de doelman die een aantal onwaarschijnlijke reddingen heeft verricht en hierdoor in zijn eentje zonder zelf te scoren te overwinning heeft binnengesleept. Of een onverzettelijke verdediger die als een brok graniet de aanvallers van de tegenpartij tot wanhoop dreef.

Wie een Man of the Match kiest is mij niet altijd duidelijk. Mij is ook wel eens gevraagd om de spelers een cijfer te geven. Soms ligt het er duimendik bovenop en is de keuze simpel, maar meestal blijft het arbitrair. Je hebt wedstrijden die zo erbarmelijk slecht zijn dat je de scheidsrechter smeekt om snel af te blazen. In zo’n geval benoem ik de scheids tot Man of the Match.

Zaterdag werden er bij De Jodan Boys twee voetballers tot Man of the Match gekozen, Roald en Mitchel Heerkens. Volgens mij een symbolische keuze. Ik vond het dapper dat beiden toch in het veld verschenen nadat hun vader Han de nacht daarvoor was overleden. Een mooi gebaar, net zoals die indrukwekkende minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd en het massale applaus in de 58e minuut. En die brandende fakkels langs de lijn. Terechte keuze!

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.