Gerritschinkel.nl Columns & meer

25dec/150

Een sportief en vooral gezond 2016

Ik was pas in een museum waar ik heb genoten van die heerlijke wintertaferelen van de 17e eeuwse schilder Hendrick Avercamp. Winterlandschap met IJsvermaak. Schitterend. Ik kan me nog goed die prachtige schoolplaat van J.H. Isings op mijn lagere school voor de geest halen, waarop in de winter van 1794 de Franse troepen over de bevroren Lek marcheren. “De bomen dorren in het laat seizoen en wachten roerloos den nabijen winter” dichtte Willem Kloos in het begin van de vorige eeuw.

Ja, toen waren winters nog echte winters. Volgens de kalender zou het nu ook winter moeten zijn. Maar de ijssculpturen in Scheveningen smelten in sneltreinvaart. De ijsbaan op de Goudse markt vertoont de nodige plasjes water en ondanks de feestelijk versierde binnenstad en de Noorse kerstboon is het winterse gevoel verder afwezig.

Veel sporters doen een klein winterslaapje. Ik had in de winterstop een paar mooie molentochten willen maken. Mijn schaatsen waren al geslepen (maar dat waren ze vorig jaar al). Nu rest me na het kerstdiner niets anders dan me maar op de oliebollen en de appelflappen te storten. Gelukkig heb ik nu alle tijd om de genomineerden voor de Goudse sportverkiezingen goed op een rijtje te zetten.

Ik wens u een goede jaarwisseling en een sportief maar vooral een gezond 2016.

photo4

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.