Gerritschinkel.nl Columns & meer

20dec/150

Dit zijn de winnaars

Ik kreeg vorige week een mail van de Organisatie Verkiezing Leukste Sportvereniging. Daarin stond dat voetbalvereniging Spirit zich een jaar lang de Leukste Sportvereniging van Nederland mag noemen. Ik was benieuwd welke vereniging was gekozen tot Leukste Sportvereniging van Gouda en surfde naar de betreffende pagina. Dan blijkt dat in totaal 21 Goudse sportverenigingen hebben gestreden om de titel. Maar zoem je in op de namen dan kom je tot een merkwaardige constatering. Zo worden zowel SV DONK als sportvereniging DONK apart genoemd. En buiten GZC DONK hebben we blijkbaar ook nog steeds de Goudse Zwemclub DONK. Merkwaardig.

Er zijn twee ranglijsten. De eerste is gebaseerd op het aantal stemmen en de tweede op het gemiddelde rapportcijfer. De eerste ranglijst wordt aangevoerd door de Goudse Reddingsbrigade met 70 stemmen. Gymnastiekvereniging Velocitas eindigt in de tweede ranglijst bovenaan met het rapportcijfer 10! Mooi natuurlijk, maar op de club werd slechts 1 keer gestemd! Mij is niet duidelijk waarop het rapportcijfer is gebaseerd, maar dat kan aan mij liggen.

Het Sportgala van NOC*NSF leverde vorige week volgens sommigen ook een paar verrassende winnaars op. Alleen Dafne Schippers stond op de verwachte eenzame hoogte. Een sportverkiezing is vaak appels met peren vergelijken. Het jaarlijkse Goudse Sportgala is over twee maanden. Ik ben benieuwd naar de kandidaten en naar de winnaars.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.