Gerritschinkel.nl Columns & meer

4jan/160

Het sportjaar 2016

Het sportjaar 2015 is bijgezet in het sportmuseum. Voor Gouda was het een succesvol sportjaar, want het aantal (lands)kampioenen, Europese kampioenen en wereldkampioenen is niet op één hand te tellen. De vraag is of deze prestaties in 2016 kunnen worden geëvenaard dan wel verbeterd. Waarom ook niet, want de sportkalender biedt alle mogelijkheden.

Allereerst het schaatsen, toch wintersport nummer 1 in Nederland. Erik Jan Kooiman, lid van GRTC Excelsior, verbaast sinds hij de fiets heeft ingewisseld voor de schaats, vriend en vijand. Eerst verbetert hij het werelduurrecord en vorige week plaatste hij ten koste van topfavoriet Jorrit Bergsma voor de 10 kilometer op het WK afstanden in Kolomna. Sven Kramer is gewaarschuwd. Waarom zou Erik Jan niet net als Ted-Jan Bloemen onlangs deed voor een verrassing kunnen zorgen?

In maart staat het Groenhovenbad bol van de spanning. Olympische kwalificatiewedstrijden waterpolo. De Olympische Spelen in Rio de Janeiro, ik kijk er naar uit en ben benieuwd naar de inbreng van de Goudse atleten. Dat geldt zeker ook voor de Paralympics.

Over voetbal kan ik kort zijn. Nederland doet niet mee aan het EK en in mijn glazen bol zie ik van de Goudse voetbalclubs alleen ONA promoveren, hoewel ik in mijn achterhoofd toch nog met een verrassing van Jodan Boys rekening hou.

Ik kijk uit naar het sportjaar 2016.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.