Gerritschinkel.nl Columns & meer

27sep/150

Monsterscores in het voetbal

Stel je bent een argeloze supporter die zich heeft verslapen en je kijkt afgelopen zaterdagmiddag even over vier op het scorebord, dan geloof je je ogen niet. Met nog minder dan tien minuten te spelen staat er 0-1 op het scorebord. Gouda achter tegen WVC, het team dat stijf onderaan staat en louter dikke nederlagen heeft geleden? Drie minuten voor tijd stond er 1-1. Maar voetbalscoreborden kennen geen dubbele cijfers, want Gouda won met 11-1, een monsterscore tegen een team dat wel wilde maar niet kon.

Monsterscores, je komt ze regelmatig tegen in het voetbal. ONA won onlangs met maar liefst 13-0 en ik dacht terug aan die beruchte wedstrijd uit 2013. In een winters Reeuwijk werd de wedstrijd RVC’33 – Aeolus gespeeld. Het sneeuwde enorm en de lijnen op het kunstgrasveld waren nauwelijks zichtbaar. Na een ruststand van 8-0 werd het uiteindelijk 17-3 voor de Reeuwijkers, gezien het aantal kansen nog een bescheiden uitslag.

Monsterscores, ze zijn leuk, maar de waarde van zo’n wedstrijd is eigenlijk nul komma nul. Aan de andere kant is het wel mooi dat deze uitslagen voorkomen, al was het alleen maar voor de trouwe supporters. En hoewel een 0-0 wedstrijd wel degelijk aantrekkelijk kan zijn, zijn doelpunten toch de slagroom op de taart. Het spijt me voor Mister null-null Frits van Turenhout.