Gerritschinkel.nl Columns & meer

2aug/150

Er lekker even tussen uit

Sinds ik met pensioen ben hoor ik vaak zeggen dat ik elke dag vakantie heb. Daar zit een kern van waarheid in. Ik hoef er niet meer zo vroeg uit en kan de wekker van 6 uur gewoon negeren. En dat is een lekker gevoel, maar het echte vakantiegevoel krijg ik toch als ik er even helemaal uit ben. Even geen Gouda. Ik ga lekker de Bourgondiër uithangen aan de Vlaamse kust.

Ondanks het vooruitzicht van hopelijk een mooie vakantie vind ik het jammer dat ik zaterdag de 1e Goudse Derbydag bij Jodan Boys moet missen. Jodan Boys en Olympia willen er die dag een Gouds voetbalfeest van maken. De organisatoren hopen dat er een nieuwe traditie geboren wordt. Een lovenswaardig streven vind ik. Toch denk ik met enige weemoed terug aan het Gouda Zes Sterren Toernooi, een jaarlijks toernooi waaraan alle Goudse voetbalclubs deelnamen. Dit toernooi is een langzame dood gestorven. Op het laatst waren er volgens mij ook nog maar twee deelnemers en was er eigenlijk sprake van een DONK – Olympia dag.

Maar wat niet is kan weer komen. Want wat is er mooier dan een dag waarop alle Goudse voetbalclubs zich op één dag aan de Goudse voetballiefhebber vertonen. Ik hoop in ieder geval dat het zaterdag een heel mooie voetbaldag wordt.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.