Gerritschinkel.nl Columns & meer

5apr/150

De wielerkoorts slaat toe in Gouda

Niet de Paashaas en ook niet Koning Voetbal trokken het afgelopen Paasweekeinde de meeste aandacht, maar de wielrenners. Het begon zaterdag bij GRTC Excelsior met de nationale selectiewedstrijden voor het NK. Honderden jeugdige renner(tje)s in de leeftijd van 8 t/m 17 jaar maakten er een waar spektakel van. Op zondagmorgen stemde ik al om half 10 af op Sporza, want de Vlamingen laten er uiteraard geen gras over groeien. Er zijn meerdere voorjaarsklassiekers, maar de parel van alle voorjaarsklassiekers is natuurlijk de Ronde van Vlaanderen. Nostalgie en heroïek. Materiaalpech, valpartijen, aanrijdingen en boerenprotest. Illustere obstakels als de Oude Kwaremont, de Paterberg, de Berendries en de Koppenberg. Lokale favorieten als Stijn de Volder en Sep Vanmarcke sneuvelden en een Noor kroonde zich tot keizer van de afgelopen week. Alleen storm en regen ontbraken.

De wielerkoorts slaat toe in Gouda. Gouwenaar Stephen de Vries geniet van zijn kersverse wereldtitel. GRTC Excelsior doet verwoede pogingen om volgend jaar een NK binnen te halen. Het gemeentebestuur is druk bezig met het regelen van allerlei zaken voor de komst van de Ronde van Frankrijk door Gouda. Geld is gelukkig geen probleem, alleen de kerkgangers weten nog niet zeker of ze, als de toermeute door Gouda raast, de kerken toegankelijk zijn.

Het is lente, ik heb mijn fiets alvast uit de schuur gehaald.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.