Gerritschinkel.nl Columns & meer

30mrt/150

De comeback

We leven in een wereld die steeds sneller wordt. Twitter en facebook beheersen onze omgeving. Boekwinkels en platenwinkels verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar er verdwijnt niet alleen veel, er komen ook dingen terug. Jongeren kopen weer vinyl. We kunnen we weer tjolk, ranja en exota drinken.

Ook in de sportwereld zijn er comebacks. Vaak is zo’n comeback een noodsprong. Zeker nu de voetbalcompetitie in een beslissende fase komt zie je regelmatig voetballers op het toneel verschijnen die voor reddende engel moeten gaan spelen. Ik herinner me nog dat, toen ONA in degradatienood verkeerde, Willem Dekker op 42 jarige leeftijd zijn comeback in ONA 1 maakte. Toen DONK twee jaar geleden dreigde te degraderen werd voormalig goalgetter Menno de Jong van stal gehaald. Laurens Borg was pas ook weer even terug aan het front. Moet hij meer doen!

Het gezegde “nood breekt wet” staat vaak aan de basis van een comeback. Spelers zitten er niet altijd op te wachten, maar de roep van de trainer en de fans doet vaak wonderen. En probeer daar als echte clubman maar weerstand aan te bieden.

De voetbalcompetitie nadert de ontknoping. Voor Jodan Boys “lonkt” de gevarenzone. Gouda zit daar op zaterdag al in. Olympia en vooral ONA proberen de nacompetitie te ontlopen. Ik ben benieuwd welke voormalige raspaarden binnenkort hun opwachting maken.

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.