Gerritschinkel.nl Columns & meer

1feb/150

Herinnert u zich deze nog?

“Tjeetje, ze richten tegenwoordig ook overal een gedenkteken voor op” zei mijn vrouw toen we afgelopen week naar het NOS Journaal keken. In Ochten werd een gedenkteken op de Waaldijk onthuld ter nagedachtenis aan de evacuatie 20 jaar geleden. Ik moet haar gelijk geven. Er is zo langzamerhand sprake van gedenktekeninflatie.

In de sportwereld kunnen ze er ook wat van. Vorige maand was het precies 4 jaar geleden dat Feyenoorder Coen Moulijn overleed. Coentje heeft terecht een standbeeld gekregen in de Kuip, net zoals Heerenvener Abe Lenstra, de grootste Friese voetballer allertijden. En oud Gouwenaar Tonnie van Leeuwen niet te vergeten voor de ingang van de Euroborg. Maar ik vind het raar dat bv. Dennis Bergkamp, Frank de Boer en Christiano Ronaldo ook een standbeeld hebben. Stuk voor stuk goede voetballers, maar een eigen beeld. Je hoort trouwens pas een standbeeld te krijgen wanneer je dood bent.

Voor zover ik weet staan er in Gouda nog geen standbeelden of gedenktekens voor Goudse sportmensen. Met een beetje fantasie zou je De Drie Springers aan de Sportlaan en De Steltlopers bij het Binnenhavenmuseum als een sportmonument kunnen beschouwen. Maar welke grote Goudse sportman of sportvrouw zou nu in aanmerking komen voor een standbeeld vroeg ik me af. Ik ga daar de komende tijd eens rustig over nadenken. Heeft u suggesties?  

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.