Gerritschinkel.nl Columns & meer

9feb/150

Een dagje uit vissen

Maandagmorgen stond mijn a.s. schoonzoon met een cameraploeg voor de deur en vroeg of ik mee ging vissen. Hij had een persoonlijke MeeVispas voor me geregeld en ook gezorgd voor een professionele hengel. Ik hoefde niet lang na te denken, haalde mijn lieslaarzen uit de schuur en we reden richting Reeuwijk.

Ik heb vroeger als jongetje veel gevist in de wateren van de Lopikerwaard. Met vriendjes trokken we er met een boerenschuit op uit. Meestal vingen wij met onze simpele bamboehengeltjes voorns, stekelbaarzen en soms een karper. Vaak namen we onze vangst mee en aten we ‘s avonds gebakken vis.

Maandag werden mij de kneepjes van het snoeken uitgelegd. Het echte werk kon beginnen, ik was er klaar voor. Het was even wennen, maar al doende leert men. We hebben die ochtend heel wat sloten in de polder afgestroopt, maar de snoeken wilden helaas niet echt meewerken. Slechts één klein exemplaar liet zich verschalken.  

Dat de hengelsport leeft in Nederland was me al duidelijk gemaakt. Het is niet alleen een mooie tijdsbesteding, maar ook een prettige ontspanning. Ja, ik zie me, zeker als het beter weer wordt, weer vaker langs de waterkant zitten. Ik ben trouwens wel benieuwd wat er van het item is geworden. Ik stem zondagmorgen om 09.30 uur af op Studio Vis Tv op RTL 7.

IMG_2411

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.