Gerritschinkel.nl Columns & meer

23nov/140

Soms is het even zoeken

Ik loop 30 jaar rond als sportverslaggever. In het begin hield ik precies bij welke wedstrijd ik had verslagen, wat de uitslag was en welke sporters ik heb geïnterviewd. Maar op een gegeven moment versloft dat. Jammer eigenlijk, want als ik soms in mijn oude aantekenboekjes kijk komen er mooie dingen boven.

Ik heb in die 30 jaar ook veel sportaccommodaties gezien. In de Goudse regio heb ik ze volgens mij allemaal bezocht en zien ze je vaak als een bekende. Maar ook na drie decennia zijn er sportclubs waar ik nooit ben geweest, zoals afgelopen zondag bij Steeds Hooger, in Rotterdam Overschie. Wanneer ik voor het eerst naar een voor mij onbekende locatie ga neem ik geen enkel risico. Extra vroeg weg gaan, Tom Tom instellen en voor de zekerheid een kopietje van de route op papier meenemen. Toch valt het dan niet altijd mee, want wie zoekt er nu een sportclub naast een viaduct, bij een manege en op het terrein van een stadscamping.

Ik werd aan de Kanaalweg als een bezienswaardigheid beschouwd. Een verslaggever van een lokale omroep hadden ze de laatste tien jaar niet gezien en ik werd volop in de watten gelegd.

De terugweg verliep vlekkeloos. Maar dat was niet moeilijk. Als je achter juichende ONA supporters aan rijdt kom je vanzelf in Gouda.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.