Gerritschinkel.nl Columns & meer

30nov/140

Lang leve Melis en Miedema

Ajax ging vorige week knullig onderuit tegen de vet betaalde spelers van PSG. De stoere knapen van Feyenoord stroopten, zoals het in een havenstad hoort, de mouwen tot schouderhoogte op en stuurden cuphouder Sevilla met lege handen terug naar het land van Sinterklaas en Zwarte Piet. Het Goudse aandeel was weer duidelijk aanwezig, want ik vind het heerlijk om die fanatieke tronie van Sven van Beek te zien. Helaas scoorde hij niet, want anders hadden we weer kunnen genieten van een straaljagerloop door de Kuip. PSV verzoop bijna letterlijk in het Portugese moeras van Estoril. De top drie van het Nederlandse voetbal houdt gelukkig de eer een beetje hoog. Niet op het topniveau, maar er lopen nu eenmaal geen oliesjeiks of andere multimiljonairs rond in Nederland.

Juichen was het voor het Nederlands dameselftal. “We gaan naar Canada” werd er luidkeels in de kleedkamer gezongen. Een schitterende prestatie. Het Nederlands vrouwenvoetbalteam gaat naar het WK. De aanvalskracht van Melis en Miedema, de Robben en Van Persie van het vrouwenvoetbal, bracht voetbalminnend Nederland in extase. Zelfs van de notoire vrouwenvoetbalhater Johan Derksen noteerde ik een voorzichtig positieve reactie.

Vivianne Miedema en Manon Melis, de nieuwe Ard en Keesie van het vrouwenvoetbal. Hun succes heeft hopelijk ook een impuls voor het vrouwenvoetbal in Gouda,  hoewel we hier niet over te klagen hebben.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.