Gerritschinkel.nl Columns & meer

29sep/130

Denken in Gouda

Er heerste een serene stilte. Aan de bar dronken een paar mensen stil hun koffie. In de zaal zaten 22 mannen denkend achter hun damborden. Af en toe schoof een dammer zijn stoel voorzichtig naar achteren, wierp nog snel een blik op zijn verlaten bord en schuifelde naar de bar voor een kop koffie. Om zich daarna peinzend over zijn volgende zet weer in de strijd te mengen. In het midden van de zaal liep iemand langs de borden en deed telkens een zet. Alexander Georgiev, de wereldkampioen dammen uit Rusland!! Hij vereerde Gouda met een bezoek voor een wedstrijd simultaan dammen in het nieuwe biljart- en denksportcentrum.

Een oud bedrijfspand, omgebouwd tot een mooie sportaccommodatie. Vorige maand werd de accommodatie geopend door biljartopper Dick Jaspers en afgelopen vrijdagavond had men weer een wereldtopper gestrikt. Het nieuwe biljart- en denksportcentrum De Hoog heeft op de 1e etage een schitterende biljartzaal en de begane grond is het nieuwe onderkomen van Damlust en Messemaker 1847. 

Denkend Gouda onder één dak. Nu nog hopen dat het publiek de accommodatie kan vinden, want het ligt nogal afgelegen. Ik heb me in ieder geval een slag in de rondte gezocht. Dat zal ongetwijfeld aan mij liggen. Maar ik weet De Hoog nu blindelings te vinden.  

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.