Gerritschinkel.nl Columns & meer

6okt/130

Lang leve de breedtesport

Topsport is prachtig maar niet altijd gezond. Kijk naar de wielrenners die tijdens een bergetappe vaak meer dood dan leven boven komen. En dan krijgen ze meteen ook nog een microfoon onder de snufferd en wordt verwacht dat ze even gedetailleerd verslag doen van hun helletocht. Marathonlopers die uitgemergeld en met holle ogen over de eindstreep waggelen. En toch zitten we met pils en chips voor de televisie.

In Gouda blinken “we” al jaren uit in waterpolo. Zeg Den Edel en de gouden, zilveren en bronzen medailles vliegen je om de oren. Om over de vele kampioenen van schaatsclub Gouda nog maar te zwijgen. Kijk in sporthal De Mammoet naar de Wall of  Fame. Het barst van de Nederlandse kampioenen. Prachtig. 

Maar er is meer dan topsport. Afgelopen weekend was ik bij  AV Gouda. AV Gouda is een voorbeeld van een sportclub die de breedtesport hoog in het vaandel heeft. De afgelopen jaren gingen Gouda atleten tijdens het Sportgala met hoofdprijzen aan de haal. De club heeft veel toppers voortgebracht, maar om nog groter te worden komt verlaten ze de club. Veel clubs zouden balen van zo iets, maar bij de AV Gouda ligt dat toch iets genuanceerder. Topsport is leuk, maar niet ten koste van alles. Hulde voor dit standpunt!

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.