Gerritschinkel.nl Columns & meer

13okt/130

De beste stuurlui staan op de Markt

Volgens een bekend gezegde staan de beste stuurlui aan wal. Maar dat geldt niet voor Gouda. Daar staan ze n.l. op de Markt. Als ik op vrijdagmiddag langs fiets staan de scootmobielen in een rij opgesteld. Ik kan het dan niet laten om een babbeltje te maken. Onder aanvoering van Gerrit Hornes wordt de Nederlandse en Goudse voetbalwereld van kritisch commentaar voorzien.

De harde kern bestaat verder uit Piet van der Ree, Dirk van der Klein, Krijn Hogendoorn, Tinus Hogendoorn en Willem Beerthuizen. Mannen die vroeger op zondagmiddag, toen er nog geen internet of twitter was, om half 5 samendromden bij de etalage van de Goudsche Courant voor de voetbaluitslagen. Oud voetballers die hun sporen hebben verdiend bij GSV, Gouda, ONA en Jodan Boys. Ik heb ze zelf nooit zien voetballen, maar het zullen ongetwijfeld mannetjesputters zijn geweest.

Behalve dat ze alles van voetbal weten, kennen ze ook half Gouda. Als ze zelf geen voorbijgangers aanspreken worden ze wel door passanten op de schouders geklopt. “Bij slecht weer wijken we uit naar de Kerk in Korte Akkeren” aldus Hornes. Dat zullen ze dan afgelopen zondag wel hebben gedaan, want zelfs voor deze liefhebbers zal code oranje te veel zijn geweest. Was het maar weer vrijdag.   

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.