Gerritschinkel.nl Columns & meer

20okt/130

Wie krijgt de Zwarte Piet?

Vorige week was het beestenweer. De weergoden waren verschrikkelijk boos geworden en straften grote delen van Nederland met hun toorn. Straten stonden blank en kelders stroomden onder. Ik zag zelfs de Ark van Noach. “Waar kan ik afmeren” vroeg Noach en ik wees hem naar het DONK terrein. 

Het veld van DONK was goed bespeelbaar, voor de scheidsrechter de reden om 22 spelers de gure wei in te jagen. Gelukkig kwam de man in het zwart na 45 minuten bij zinnen. Hoewel hij formeel gelijk had was hij de gebeten hond en kreeg de zwarte Piet.

Oei, nu moet ik op mijn woorden letten, want voor je het weet staat de cultuurpolitie voor de deur. Er zijn Kamervragen gesteld en zelfs de Verenigde Naties mengen zich in de strijd. Oorlogen worden naar de achtergrond verdreven. Voor- en tegenstanders vallen over elkaar heen. Net een spannende bokswedstrijd waarvan niemand de afloop weet. Gele en rode kaarten staan nu ter discussie. Net als de man in het zwart en de voetballers met gekleurde schoenen. Code oranje is verkleurd naar code Zwart.  

Wat een discussie. Ik vind trouwens wel dat voetbalschoenen zwart moeten zijn. Maar als iemand zo graag oranje schoenen wil zal het mij worst wezen. Als ze maar scoren.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.