Gerritschinkel.nl Columns & meer

27okt/130

De mannen met de baarden

Zij die willen te kaap’ren vaaren, moeten mannen met baarden zijn. De Nederlandse folkgroep Fungus had er 40 jaar geleden een enorme hit mee. Jan, Piet, Joris en Corneel. Kijk, dat zijn de namen, dat waren nog eens helden. Ik moest meteen aan dat liedje denken toen ik deze week een reportage zag over de World Series, het belangrijkste sportevenement in Amerika. The Boston Red Sox tegen The St. Louis Cardinals. The Red Sox hebben een geheim wapen in de strijd gegooid: DE BAARD. Alles uit de kast voor een kampioenschap. En de fans geven het goede voorbeeld. De tribunes zijn bevolkt met ZZ Top klonen.

Ik heb ook jaren een baard gehad, maar in een vlaag van verstandsverbijstering heb ik een  keer een weddenschap afgesloten dat bij een kampioenschap mijn baard er af zou gaan. Het eerste zaterdagteam van Gouda stond toen in de onderste regionen. Lekker veilig gokken. Dat dacht ik tenminste, want het team van Willem Dekker ging plotseling als een speer. En ja hoor, op een mooie zaterdagmiddag werd het kampioenschap binnengehaald. En op de middenstip werd ik toen, zij het amateuristisch, verlost van mijn baard. Jammer, maar helaas.

Ik zie trouwens steeds meer baarden in de sport. Mooier dan al die tattoos.  

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.