Gerritschinkel.nl Columns & meer

3nov/130

Laat de winter maar komen

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Afgelopen zondag was het ronduit herfstig.Hagel- en regenbuien werden afgewisseld met zonneschijn. Donkere Hollandse wolken scheerden door de Gouds luchten. Landschapsschilders en natuurdichters hadden de dag van hun leven. Ik was in het Groenhovenpark bij de open dag van de Goudse Langlaufvereniging en had medelijden met al die enthousiaste sporters die weer en wind trotseerden. Maar ik heb geen wanklank gehoord. Tussen de striemende buien door werd er even geschuild in de mooie nieuwe skihut om later de skiloipe weer massaal te betreden.

De langlaufvereniging is een prachtige loot aan de Goudse sportboom. Van heinde en ver komen leden en liefhebbers toegestroomd. Uit Huizen, uit Almere en zelfs uit België. Want wie denkt er nu de Belgische kampioen langlaufen Tim de Ridder uit Antwerpen in Gouda aan te treffen.

Ik had het me niet gerealiseerd, maar Gouda is op het gebied van de langlaufsport bij de jeugd een topper. Talrijke kampioenen lopen daar rond. Er werd zelfs een demonstratie skiken gegeven. Ik had daar nog nooit van gehoord, maar het enthousiasme droop er van af. Het is dat ik naar Reeuwijk moest voor een voetbalwedstrijd, anders had ik ook de ski’s ondergebonden. Laat de winter maar komen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.