Gerritschinkel.nl Columns & meer

10nov/130

Le Tour sous le Dom

Juichend deelde Jeroen Wielaert mee dat de start van de Tour de France 2015 in Utrecht is. Na een jarenlange lobby, als geintje begonnen in de kroeg met een aantal snelle schetsen op een bierviltje. Dat Rotterdam nog roet in het eten gooide was geen reden voor Wielaert om zijn fiets dan maar aan de wilgen te hangen. “Continuez, continuez,” fluisterde Tourbaas Christian Prudhomme. 

Utrecht maakt zich op voor de Tour. Het kost ettelijke miljoen maar dan heb je ook wat. Menig wielerliefhebber is in zijn nopjes en ook de middenstand is blij. Tegenstanders roeren zich al. Maarten van Rossem bestempelde het hele idee als waanzin.

Ik vroeg me af of zoiets ook in Gouda mogelijk zou zijn. Maar waar zou Gouda dan mee moeten komen. Kaas? Is alleen als merk nog wereldberoemd. Kaarsen? Kaarsjesavond lijkt me niet genoeg.

Laten we niet dagdromen. We hebben een prachtig nieuw zwembad waar internationale wedstrijden georganiseerd kunnen worden. Maar de kans dat de Tour de France Gouda aandoet is net zo groot als dat Jodan Boys binnen vijf jaar in de Championsleague speelt. Gelukkig maar, want ik zou, als Gouda toch zo’n wereldevenement binnen zou halen, net zo reageren als Maarten van Rossem. En ik ken trouwens ook geen Goudse Jeroen Wielaert.

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.